Vad är ett schemaläggnings- och bemanningssystem?

Ett schemaläggnings- och bemanningssystem hjälper dig med planering av arbetstider och uppgifter utifrån verksamhetens behov. Det ger dig möjligheten att effektivt schemalägga medarbetarna samt få fram ersättare för vakanser vid behov. Det bidrar till att skapa en bra arbetssituation och trivsam arbetsplats. En viktig faktor som ökar chanserna att attrahera och behålla medarbetare.

Vad är Medvind WFM från Visma?

Schemaläggnings- och bemanningssystemet Medvind WFM (där WFM står för Work Force Management) löser det svårlagda pusslet genom att digitalisera såväl arbetstidsplanering, schemaläggning, vakanshantering och attest. Det gör inte bara arbetet enklare utan innebär även stora besparingar. Du kan också enkelt följa upp och analysera, för att ständigt optimera din resursplanering.

Varför välja Medvind WFM?

samlat-tid-cc-300x300.svg
All tid på ett ställe

Medvind WFM hanterar all tid: Schemaläggning, bemanning, frånvaro, ledighetsansökan, övertid, passbyten, avvikelserapportering, kom/gå-tid via stämpling, attest och uppföljning. Bemanningsplaneringen sker i realtid med total överblick avverksamheten.

adapted-cc-300x300.svg
Verksamhetsanpassad

Medvind WFM optimerar komplex bemanning för arbetstidsmodeller inom de flesta verksamheter, som till exempel privat vård, apotek, mediabolag, hotell, gruvor, tillverkande industri, räddningstjänst, regioner och kommuner. Välj själv de funktioner som passar din verksamhets behov bäst.

automation-2-cc-300x300.svg
Hög nivå av automatisering

Medvind WFM automatiserarverksamheten och minskar administrationen. Här finns funktioner för avancerad och automatiserad tidutvärdering med kostnadsfördelning enligt centrala och lokala kollektivavtal. utomatisk schemaläggning spar tid för såväl planerare som chefer.

Fler funktioner i Medvind WFM

Arbetstid

Bemanning

Tid & avvikelser

Vikarier

Utfall & uppföljning

Mer om Medvind WFM

Calendar-1-C-250x250.svg
AutoSchema

Optimalt schema med ett knapptryck. Medvind WFM AutoSchema revolutionerar schemaläggningen. En modul som använder optimeringsteknologi och AI för att ta fram det optimala schemat.

Läs mer

Integration-2-C-250x250.svg
Integrationer

Medvind WFM kommunicerar utöver lönesystemet med flera andra branschspecifika system för detalj och produktionsplanering. Integrationerna sker i realtid eller med olika frekvens.

Lars-Ljung-nt.jpg
Vad säger våra kunder?

Medvind + Agda PS lönesystem, en perfekt match!
Lars Ljung, lönechef på NTM berättar hur arbetet blir enklare med lösningen i en organisation med komplexa kollektivavtal.

Läs mer

Kvalificerad-arbetstidsplanering-video-900x300.jpg
Kvalificerad arbetstidsplanering

Rätt medarbetare med rätt kompetens på rätt plats. Där budget, lagar och kollektivavtal efterlevs. Medarbetarna erbjuds attraktivare scheman genom olika sorters medarbetarengagemang.

Se klippet

cloud-cc-300x300.svg
Medvind WFM som Molntjänst/SaaS

Medvind WFM som molntjänst är kostnadseffektivt, enkelt och tryggt. Frigör dina resurser, vi sköter allt det tekniska som drift, uppdateringar, backup:er och service. Vi erbjuder även systemförvaltning.

Läs mer

Community.svg
Communityn
= kundsidor

Här delger vi dig information och nyheter som är viktiga att ta del av gällande Medvind WFM. Du kan även prata med andra användare och lämna idéer till produktförbättring.

Till Communityn

Vill du bli kontaktad?

Kul att du är nyfiken på hur våra produkter och tjänster kan ge dig en smartare jobbvardag. Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss!

Lösenord- och inloggningsproblem?

Kontakta den som är ansvarig för systemet på företaget där du arbetar. Visma hanterar inte lösenord i kundens system.

Har du ett supportärende?

Registrera det i vår community här »

Sektor