BI-verktyg med smart stenkoll på siffrorna

Agda PS Analys - en molntjänst för Business Intelligence speciellt utvecklad för Agda PS, som hjälper dig ta databaserade beslut för att kunna uppnå verksamhetens mål.

Data i realtid ger ökad kontroll 

Med Agda PS Analys kan du enkelt följa upp verksamheten och få data i realtid. Det ger dig ökad kontroll och bättre databaserade beslutsunderlag. Med den standardiserade integrationen med Agda PS kan du komma igång direkt. Det går snabbt att processa stora datavolymer och du slipper allt vad filöverföring heter.

Anpassat för lön och HR

Agda PS Analys spar tid för medarbetare och chefer. All data överförs automatiskt från Lön- och HR-systemet till BI-verktyget, där den analyseras, sammanställs och presenteras. Du kan enkelt dela med dig av informationen till kollegor via de externa brickorna i Agda PS Webb.

Smidig SAAS molnlösning

Business Intelligence-Verktyget Agda PS Analys är 100% molnbaserat och behöver inte installeras. Du har alltid senaste versionen och du betalar bara för det du använder. Här kan du och dina medarbetare arbeta effektivt var ni än är, via laptop, surfplatta eller mobil. 

Enkelt att ta ut statistik

I Agda PS Analys ingår färdiga analyser. Med drill down kan du ta fram siffror för olika nivåer, från koncernnivå till enskilda medarbetare. Statistiken redovisas varje månad i grafer eller rapporter som kan sparas som pdf-format eller Excel. Du kan även dela dem i Agda PS brickor.

Inspelning - Agda PS Analys

I vår film går vi igenom de smarta funktionerna i Agda PS Analys. Fyll i uppgifterna nedan, så skickar vi det till dig direkt!

Fyra Analysområden - välj vad du behöver

Verktyget är uppdelat i fyra analysområden: anställda, frånvaro, lönekostnader och tid.

Anställda

 • Räkna antalet anställda (Headcount) och heltidstjänster (FTE). Systemet tar hänsyn till sysselsättningsgrad, eventuell frånvaro och övertid.
 • Värden beräknas på varje person utifrån de register som hanterar närvaro och frånvaro i Agda PS.Utöka tabellen med fält från personregistret, till exempel avdelning, personalkategori och/eller anställningsform.
 • Från samma register kan du filtrera urvalet och drilla dig ner på djupare nivåer, som anställningsnr, namn och ålder.

 

Frånvaro

 • Ta enkelt och snabbt fram företagets frånvarostatistik t.ex. sjukfrånvaro, korttidsfrånvaro och långtidsfrånvaro.
 • Laborera med mått som t.ex. frånvarotillfällen, frånvaroprocent, schematid och frånvarotimmar.
 • Sortera på intervaller och få fram hur många timmar som är karens, korttids-, mellan- och långtidsfrånvaro.

 

Lönekostnader

 • Här analyserar du företagets lönekostnader. Agda PS Analys räknar på de transaktioner som är utförda i Agda PS utifrån antal och belopp, dvs de som ligger i Registrera Löner.
 • Fördjupa din analys genom att utöka tabellen med fält från personregistret, till exempel avdelning och anställningsnr.
 • Från samma register kan du filtrera urvalet och drilla dig ner på djupare nivåer.

 

Tid

 • Hanterar alla tidtransaktioner från Agda PS Tidregistrering och/eller Agda PS Förtroendetid.
 • Välj att analysera på orsakskoder, tjänsteställe och olika tidsintervaller. Laborera med mått som Antal, Belopp, Schematid, Tid i % av schema och Timmar.
 • Det behöver inte vara klarmarkerat eller attesterat för att timmarna ska visas. Filtrera ytterligare om du bara vill visa attesterade timmar.

 

Vill du bli kontaktad?

Kul att du är nyfiken på hur våra produkter och tjänster kan ge dig en smartare jobbvardag. Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss!

Lösenord- och inloggningsproblem?

Kontakta den som är ansvarig för systemet på företaget där du arbetar. Visma hanterar inte lösenord i kundens system.

Har du ett supportärende?

Registrera det i vår community här »