Factoring med Visma

Fasta intäkter. Varje månad. Hela året. Eller sälj en faktura då och då. Det finns många olika sätt att jobba med factoring. 

Kontakta oss

Få betalt direkt!

Factoring säkerställer att ni har pengar på kontot när ni behöver det. Det blir möjligt att planera företagets ekonomi då ni inte binder upp era pengar i kundfordringar utan istället får de utbetalda till kontot redan dagen efter. Med Vismas factoringtjänst behåller ni er kundrelation, fakturan har samma utseende som innan. Visma erbjuder flera olika factoringtjänster som alla minskar er administration.

Låt oss prata mer om hur vi kan jobba tillsammans med factoring.

✓ Frigör tid

✓  Regelbundna intäkter

✓  Förbättrad likviditet

Hur kan vi hjälpa er med factoring?

Jag vill ha ett förslag!

Olika typer av factoring

Ibland är orderboken full men kontot ändå tomt. Ibland hänger likviditeten inte med i samma takt som utvecklingen. Då finns factoring. Det finns många olika sätt att arbeta med factoring. Ibland erbjuder vi oss att köpa eller belåna ett företags alla fordringar. Ibland enstaka. Det beror helt enkelt på er och vad ni behöver. Kontakta oss så hjälper vi er vidare.

olika sätt – Factoring

Med Visma kan ni:

✓  Sälja eller belåna alla företagets fakturor

✓  Sälja enstaka fakturor

 

 Ni känner era kunder bäst. Därför kan ni välja:

✓  Med kreditrisk

✓  Utan kreditrisk

Vad är factoring? 

Factoring är ett samlingsbegrepp för fakturaköp och fakturabelåning. När vi är överens installeras en virituell skrivare hos er. Med den viritualla skrivaren hamnar era fakturor med ett knapptryck hos oss. Vi lägger till nödvändig information och skickar ut fakturan till kunden, och pengarna överförs till ert konto. Det innebär att när vi skickar ut er faktura, behåller den ert utseende. Så att er kund känner igen er faktura.  Nu är det vi som ansvarar för fakturan och att pengarna kommer in. Påminnelseprocessen startar automatiskt om betalningen dröjer. Det betyder att ni slipper administration och skapar bra och tydliga rutiner för den som ska betala. 

Vilka företag passar factoring för?

Factoring är för företag som behöver frigöra kapital tidigt och inte vill eller kan vänta in den som ska betala. Det spelar ingen roll vilkan bransch ni är i, eller hur stort ert företag är. Kravet är att ni har ett svenskt organisationsnummer. Varje bedömning sker utifrån företaget. Vi hjälper er att hitta ett upplägg som passar er. Antingen med eller utan regress. 

Factoring Visma 

 

Fakturaköp med eller utan kreditrisk?

Att sälja sin faktura med regress innebär att företaget behåller kreditrisken. Det är att föredra då man känner sina kunder väl och är säker på att kunden kommer att betala. Konkret betyder det att den som säjer fakturan tar risken och Visma kommer att kräva tillbaka pengar från företaget om fakturan inte blir betald. Det går också att välja fakturaköp utan regress, alltså utan kreditrisk. Då tar Visma risken om kunden inte betalar och upplägget blir ett annat. 

Tio tips för ökad lönsamhet

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

Vill du ha ett förslag?

Vilka tjänster är intressanta för dig och ditt företag?

Hur vill du bli kontaktad?
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

Skulle 5 tips kunna göra ett bostadsföretag mer lönsamt?
Vi tror det. Ladda hem våra tips och bedöm själv.

5 tips för bostadsföretag

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.