Vi effektiviserar världen med hjälp av mjukvara

Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med drygt 15 000 anställda, 1 800 000 privata och offentliga kunder i Europa och Latinamerika och en omsättning på 2 494 miljoner euro år 2023 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag.

Vi tror på möjligheten för människor att skapa stordåd med hjälp av teknik. Genom våra tekniklösningar hjälper vi dagligen nästan en miljon kunder att driva sin verksamhet. Vi ger dem ett försprång gentemot konkurrenterna och vi ger dem mer tid över att fokusera på det som är viktigast.

 

Våra kärnvärden

Entrepreneurial - Responsible - Dedicated - Inclusive

En samarbetspartner du kan lita på

Visma förbinder sig att erbjuda varje kund den rätta lösningen till en utlovad kostnad. Vi är stolta över att ta hand om varje kund på bästa sätt så att kunden har fortsatt förtroende för oss genom vårt samarbete.

Därför är det viktigt för oss att lyssna på och att identifiera de verkliga behoven hos varje, enskild kund. Detta gör att vi kan fortsätta vårt samarbete in i en än mer effektiv framtid.

Vår filosofi

Vår mission är att skapa nya möjligheter för människor

Vi tror på möjliggörande genom användning av teknik. Vårt huvudsyfte är att hjälpa företag och organisationer att växa och att arbeta mer effektivt. Det leder till bättre affärer, bättre karriärer och bättre liv.

Läs mer om vilka vi är

Våra bolag

Visma-gruppen består av över 200 bolag i 20 länder. Vår unika struktur gör det möjligt att samtidigt vara nära den lokala marknaden samtidigt som vi delar vår världsledande kompetens över länder, marknader och bolagsgränser.

I Sverige består Visma av många bolag och vi levererar bland annat programvara, företagsrabatter, inkassotjänster, inköpslösningar och IT-relaterad utvecklings- och konsultverksamhet.

Några av Vismas bolag i Sverige:

Visma Advantage
Visma Amili
Visma Enterprise
Visma Software
Visma Spcs
Proceedo


Kontaktinformation till samtliga våra bolag i Sverige hittar du här.

Vår ledning

Merete Hverven, CEO

Som CEO för Visma spenderar Merete Hverven sin tid med att säkerställa fortsatt tillväxt och framgång för bolaget. 

Merete anslöt till Visma under 2011 i rollen som HR-direktör. Under 2013 blev hon en medlem av den högsta koncernledningsgruppen som Chief Human Resources Officer. Hon har en passion för mångfald och jämställdhet på arbetsplatsen och har initierad flera olika program som syftar till att öka fokuset på dessa områden inom Visma. Under 2019 blev Merete utsedd till en av de tre mest inflytelserika kvinnorna inom teknikbranschen av ODA.

Läs mer om Vismas ledning på visma.com

Fakta om Visma

  • Koncernen har mer än 15 000 anställda
  • 1 800 000 kunder använder våra produkter och tjänster
  • Under 2023 omsatte Visma  2 494 miljoner euro med ett resultat (EBITDA) på 767 miljoner euro

Fler nyckeltal och vår senaste årsrapport hittar du på visma.com

Vårt samhällsansvar

Vi tror att nyckeln till en mer hållbar framtid är att stödja utbildning, ekonomisk tillväxt, hälsa och miljö. För oss på Visma är det viktigt med en positiv social påverkan i alla våra aktiviteter som företag.

I egenskap av ett ledande internationellt har vi möjligheten att påverka de samhällen vi verkar i, både socialt och finansiellt. Vi utgår ifrån vetenskap, utbildning och teknologi när vi arbetar med att stödja viktiga frågor och initiativ. Vi bidrar med våra medarbetares kunskap, men också med våra egna tekniklösningar.

Läs mer om vårt samhällsansvar

Vår historia

Visma har upplevt en stark tillväxt sedan starten 1996 och är idag ett av de snabbast växande företagen i Norden.

Redan 1999 etablerades företaget utomlands, med Visma Software i Danmark och Storbritannien. 2002 gick Visma in på marknaden för offentlig sektor och 2013 tecknade Visma sitt största avtal någonsin.

Vill du veta mer? Du kan hitta mer om Visma och höjdpunkterna från vår historia på visma.com.

Läs mer om Vismas historia på visma.com