Vi älskar att prata lön

Här hittar du senaste trenderna, nyheterna och tipsen och trixen inom området lönehantering. Vi älskar att prata lön och hoppas att det ska inspirera och göra ditt arbete enklare, effektivare och roligare!

Effektivisera din lönehantering
Lönehantering

"Vad gör vi varje dag som tar onödig och dyrbar tid?"

Missa inte Techrekpodden  med Gunilla Eriksson, Product Marketing Manager på Visma Enterprise och expert på digitalisering.

Hon berättar om möjligheterna hur du kan ta bort det manuella arbetet inom lön och HR. Vad är det vi gör varje dag som tar onödig och dyrbar tid? 

Lyssna på hela podden här >>

Vem driftar systemet under semestern? 

Den tekniska utvecklingen må ha kommit långt, men än förstår den inte att vi vill slippa tänka på systemdrift ett par veckor på sommaren. Fast det finns en lösning...

Läs mer >>

Lönekartläggning i 7 steg

Arbetsgivare är skyldiga att sätta upp en handlingsplan varje år för att motverka löneskillander mellan män och kvinnor. Här går vi igenom de sju viktigaste stegen.  

Läs mer >>

Semesterlön - hur mycket?

I Sverige får du mer betalt när du är ledig än när du jobbar. Det är viktigt att kunna finansiera liftkortet eller solkrämen. Men hur räknas semestertillägget ut?

Läs mer >>

Räkna ut karensavdrag

Karensavdraget är 20 procent av sjuklönen baserat på en genomsnittlig arbetsvecka. Här kan du läsa mer om hur karensavdraget beräknas.

Läs mer  >>

Lönefakta 2019

Samlingsdokument för bra fakta om löneåret. Här hittar du inkomstbasbelopp, arbetsgivaravgifter, traktamenten, skattefri milersättning, kostavdrag vid traktamente och mycket mer. 

Fyll i din e-postadress så skickar vi den till dig!

Välj vilken sektor du jobbar i
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

Lönesystem - företag

>> HR-plus  - fler än 1000 anställda

HR-plus effektiviserar lönehanteringen med funktionen Payroll Automation. Lönesystemet anpassar sig för din organisation oavsett antal bolag och avtal.

>> Agda PS  - färre än 1000 anställda

Var fjärde privatanställd får sina löner utbetalda med Agda PS- ett webbaserat lönesystem som automatiserar lönehanteringen.

Lönesystem - offentlig sektor

>> Personec P  

80 % av Sveriges kommuner använder Personec P, ett användarvänligt lönesystem med självservice via webben för både medarbetare och chefer.

 

 

 

"Agda PS räknar ut lönen åt var fjärde privatanställd."

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.