Lönehantering

Vi älskar att prata lön

Här hittar du senaste trenderna, nyheterna och tipsen och trixen inom området lönehantering. Vi älskar att prata lön och hoppas att det ska inspirera och göra ditt arbete enklare, effektivare och roligare!

Effektivisera din lönehantering

Vem driftar systemet under semestern?

Vem driftar systemet under semestern? 

Den tekniska utvecklingen må ha kommit långt, men än förstår den inte att vi vill slippa tänka på systemdrift ett par veckor på sommaren. Fast det finns en lösning...

Läs mer >>

När tar svenskarna semester?

När tar du semester? 

Det finns en stor chans att du tar semester samtidigt som de flesta andra svenskar. Vismas undersökning genomförd av Sifo visar vilka de mest eftertraktade veckorna är.   

Läs mer >>

Lönekartläggning i sju steg

Lönekartläggning i 7 steg

Arbetsgivare är skyldiga att sätta upp en handlingsplan varje år för att motverka löneskillander mellan män och kvinnor. Här går vi igenom de sju viktigaste stegen.  

Läs mer >>

Hur mycket får man i semestertillägg?

Semesterlön - hur mycket?

I Sverige får du mer betalt när du är ledig än när du jobbar. Det är viktigt att kunna finansiera glassen eller solkrämen. Men hur räknas semestertillägget ut?

Läs mer >>

Såhär räknar du ut karensavdrag

Räkna ut karensavdrag

Karensavdraget är 20 procent av sjuklönen baserat på en genomsnittlig arbetsvecka. Här kan du läsa mer om hur karensavdraget beräknas.

Läs mer  >>

Såhär räknar du ut karensavdrag

Så lyckas du med lönesamtalet

Dags för lönesamtal? Det gäller att vara förberedd. Här hittar du checklistan inför lönesamtalet för både dig som chef och anställd.

Läs mer >>

"Vad gör vi varje dag som tar onödig och dyrbar tid?"


Missa inte Techrekpodden  med Gunilla Eriksson, Product Marketing Manager på Visma Enterprise och expert på digitalisering.

Hon berättar om möjligheterna hur du kan ta bort det manuella arbetet inom lön och HR. Vad är det vi gör varje dag som tar onödig och dyrbar tid? 

Lyssna på hela podden här >>

Lönefakta 2019 - samlingsdokument


Samlingsdokument för bra fakta om löneåret. Här hittar du inkomstbasbelopp, arbetsgivaravgifter, traktamenten, skattefri milersättning, kostavdrag vid traktamente och mycket mer.

Fyll i din e-postadress så skickar vi den till dig!

Välj vilken sektor du jobbar i
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

SVT fokuserar på framtiden med lönesystemet HR-plus 8


Tio månader har gått sedan Sveriges Television gick över från HR-plus lönesystem version 6 till den senaste, version 8. Hur har det nya lönesystemet påverkat arbetet?

Läs mer >>

Lönesystem - företag

>> HR-plus  - fler än 1000 anställda

HR-plus effektiviserar lönehanteringen med funktionen Payroll Automation. Lönesystemet anpassar sig för din organisation oavsett antal bolag och avtal.

>> Agda PS  - färre än 1000 anställda

Var fjärde privatanställd får sina löner utbetalda med Agda PS- ett webbaserat lönesystem som automatiserar lönehanteringen.

Lönesystem - offentlig sektor

>> Personec P  

80 % av Sveriges kommuner använder Personec P, ett användarvänligt lönesystem med självservice via webben för både medarbetare och chefer.

 

 

 

"Agda PS räknar ut lönen åt var fjärde privatanställd."