Visma Enterprise

Vill du digitalisera din organisation, effektivisera arbetet och få mer tid över till kärnverksamheten?

KONTAKTA OSS

Läs om våra smarta lösningar

Vart tredje svenskt lönebesked skapas av våra system

Lön & HR för medelstora företag

Lön och HR 
för medelstora företag

Agda PS HRM Suite effektiviserar arbetet, säkerställer kvalitet och gör det möjligt att jobba var du vill.
HR-plus HRM Suite

Lön och HR
för stora företag

HR-plus HRM Suite är en komplett lösning att växa med, för komplexa verksamheter med 1000+ anställda.
Ekonomi, HR & lön för offentlig sektor

Ekonomi, lön & HR 
för offentlig sektor

Visma Public Business Suite en effektivare jobbvardag med alla funktioner på ett ställe.
Medvind WFM

Workforce Management

Medvind WFM hjälper dig att ta kontroll över bemanningen, fånga tiden och enkelt boka vikarier.
Hantering av hjälpmedel inom vården

Hantering av hjälpmedel
för vård och omsorg

Visma Sesam2, vår marknadsledande lösning för hantering av hjälpmedel och läkemedelsnära produkter.
Visma InSchool

Skoladministration för
nästa generation

InSchool, en molnbaserad lösning som revolutionerar arbetet med skolans viktiga administration.
Visma EasyCruit

Rekrytering för
privat sektor

Visma EasyCruit är ett lättanvänt verktyg som förenklar för både chef och rekryterare.
Visma Recruit

Rekrytering för
offentlig sektor

Visma Recruit kvalitetssäkrar och automatiserar hela processen, från behov till anställning.
Vi är GDPR-säkra. Våra lösningar är anpassade till den nya integritetsskyddande lagstiftningen, se hur vi gjort i Vismas Trust Centre.

Intervju med Sofia Gerstenfeld

Bertil Ågren från HerbertNathan & Co intervjuar vår VD Sofia Gerstensfeld.  HerbertNathan & Co är marknadsledande i Skandinavien för rådgivning gällande Affärssystem, Ekonomisystem, HR-system, Lönesystem och Beslutsstöd.

Här kan du läsa Sofias svar på frågor som hur marknaden förändrats för affärssystem de senaste 5 åren, vår strategi för molntjänster till kommuner och utvecklingsplanen för Visma affärslösningar och Visma.net. Här kan du också läsa om hur vi ser på robotisering och AI kopplat till affärslösningar.

Läs intervjun  >>


Sofia Gerstenfeld
VD Visma Enterprise AB

White Paper

HR och digitalisering

En digitaliserad HR-funktion ger konkurrensfördelar och i förlängningen nöjdare medarbetare. HR och digitalisering identifierar de vanligaste hinder för digitalisering och ger dig argument att övertyga ledningen om varför den är nödvändig.

Skriv in din mejladress, så skickar vi den till dig.

Vilken sektor jobbar du i?
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

White Paper

Vad gör du för att uppmuntra engagemanget?

"Performance Management steg-för-steg" beskriver den framgångsrika processen och ger konkreta tips på hur du lockar fram det bästa hos dina medarbetare.

Skriv in din mejladress, så skickar vi den till dig.

Vilken sektor jobbar du i?
För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

Info 80% av alla kommuner använder Visma Public Business Suite


Logga in på kundsidorna

Välkommen till communityn och dina kundsidor!

Service, support och nyheter för alla våra produkter och tjänster hittar du på våra kundsidor. Där får du även inspiration och information som hjälper dig i din jobbvardag. Du kan till exempel:

• Ladda ner nya versioner • Registrera ärenden • Ta del av nyheter/inlägg • Anmäla dig till kurser

Till Communityn

 Event


Automatisering

Automatisering är framtiden

Varför ska du lägga värdefulla resurser på administration, när digital teknik gör arbetet enklare, billigare och bättre? Ju färre manuella arbetsuppgifter, desto mer kan du fokusera på dina värdeskapande uppgifter. Vi effektiviserar verksamhetskritiska processer för organisationer i alla branscher och storlekar.


50 år

50 års erfarenhet

Våra digitala lösningar bygger på lång erfarenhet av att effektivisera verksamheter. Det är ett uppdrag utan slut, där tekniken hela tiden öppnar nya möjligheter att göra processerna än mer automatiserade. Därför utvecklar vi ständigt produktportföljen och fortsätter att ta fram nya lösningar som gör din jobbvardag ännu enklare och smartare.

Visma Enterprise stödjer företag och organisationer i deras HR-, bemannings- och löneprocesser. För offentlig verksamhet erbjuder vi även lösningar för ekonomi samt hjälpmedelshantering inom sjukvården.

Våra system effektiviserar, automatiserar och säkerställer att jobbet håller hög kvalitet för över 2500 organisationer, i alla branscher och storlekar. Visma Enterprise är ett företag i vismakoncernen, ett av Nordens största och mest expansiva IT-företag. Våra kärnvärden är respekt, pålitlighet, innovation, kompetens och laganda.

Vår vision är att skapa digitala möjligheter för en privat och offentlig sektor i världsklass.

Vår affärsidé är att erbjuda digitala lösningar som förenklar verksamhetskritiska processer inom privat och offentlig sektor. Det ger våra kunder möjlighet att fokusera på kärnverksamheten, inte administration.

Visma Enterprise bildades den 1 januari 2016 efter en sammanslagning av Visma Agda och Aditro Public som Visma förvärvade under 2015. 2016 och 2017 förvärvades Gatsoft och Amesto Healthcare Logistics, vilket inkluderade workforce management och IT-stöd för hjälpmedelshantering inom sjukvården till utbudet. Sedan 1 april 2018 ingår före detta Bluegarden och Medvind i Visma Enterprise verksamhet.

1968
Aditros rötter går tillbaka till IT-branschens födelse. Lösningarna utvecklas först av Kommundata som senare, efter flera sammanslagningar och uppköp under 2000-talet, blev Aditro. Aditro vände sig till offentlig sektor, genom Aditro Public.

1978
Visma Agda grundas under namnet Extrico Data. Från 1981 till 2007 utvecklas Agda Classic, ett lönesystem för mikrodatorer. I mitten på 90-talet påbörjas utvecklingen av Agda PS (Agda Personalsystem). 1999 bytte företaget namn med dotterbolaget och blev Agda Lön. Visma förvärvar Agda Lön 2012 och företaget Visma Agda bildas.

1979
Samma år som Ingemar Stenmark vinner sin tionde raka världscupsseger och Margret Thatcher blir Europas första kvinnliga regeringschef, startas företaget PA-konsult i Småland. Deras verksamhet utgör senare kärnan i Bluegarden som senare utvecklar HR-plus, ett komplett HRM-system som varje månad genererar lön till anställda i stora och komplexa organisationer som ICA, Praktikertjänst och Svt.

1988
Amund Haldorsen och Tommy Hobaek, två norska it-studenter, tar de första stegen mot vad som senare skulle bli Gatsoft AS. Den första uppgiften, att skapa en programvara för effektiv vikariebemanning i Porsgrunns kommun, blev grunden till Visma Gat, ett av marknadens främsta system inom workforce management.

1992
Den s k Ädelreformen innebär att landstingens ansvar för vård och omsorg delvis överförs på kommunerna. Förändringen skapar behov av en lösning för uthyrning av hjälpmedel till kommunerna. Västerås är först ut att implementera Sesam som idag är det marknadsledande IT-stödet för hantering av hjälpmedel, utrustning och läkemedelsnära produkter inom sjukvården.

1995
Ett antal kollegor som under flera år arbetat tillsammans med utveckling av HRM-lösningar, grundar Medvind Informationsteknik AB. De första åren kombineras programutvecklingen med konsultuppdrag, tills dess att produkten Medvind Arbetstid är klar att installera hos Europolitan 2001. Sedan dess har Medvind växt tillsammans med nöjda kunder och effektiviserar idag bemanningen för alla typer av verksamheter.

2016
Visma Enterprise bildas den första januari och rötterna är förgrenade i många framgångsrika IT-bolag. Resten av vår spännande resa jobbar vi på att skriva just nu, varje dag!

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att effektivisera arbetet och få mer tid över till kärnverksamheten? Fyll i dina uppgifter, så kontaktar vi dig!

Gäller det supportärenden?
Då behöver du registrera ditt supportärende här i vår community. 

Kontakta oss

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke