Vårt fokus är din verksamhet

Vill du digitalisera din organisation, förbättra jobbvardagen och få mer tid över till kärnverksamheten?

Välkommen till Visma Enterprise!

Lön & HR för medelstora företag

Lön och HR 
för medelstora företag

Agda PS HRM Suite effektiviserar arbetet, säkerställer kvalitet och gör det möjligt att jobba var du vill.
Ekonomi, HR & lön för offentlig sektor

Ekonomi, lön & HR 
för offentlig sektor

Visma Public Business Suite en effektivare jobbvardag med alla funktioner på ett ställe.
Hantering av hjälpmedel inom vården

Hantering av hjälpmedel inom vården

Visma Sesam2, vår marknadsledande lösning för hantering av hjälpmedel och läkemedelsnära produkter.

Info Vart tredje svenskt lönebesked skapas av Visma Enterprise lönesystem

Logga in på kundsidorna

Kundsidor - för privat & offentlig sektor

Communityn är en mötesplats för information, inspiration och kontakt med andra användare.
Här kan du som är kund bland annat:

• Ladda ner nya versioner • Registrera ärenden • Ta del av nyheter/inlägg • Anmäla dig till kurser

Till Communityn

Logga in på kundsidorna

Om Visma Enterprise

Visma Enterprise stödjer företag och organisationer i deras HR-, bemannings- och löneprocesser. För offentlig verksamhet erbjuder vi även lösningar för ekonomi samt hjälpmedelshantering inom sjukvården.

Våra system effektiviserar, automatiserar och säkerställer att jobbet håller hög kvalitet för över 2500 organisationer, i alla branscher och storlekar. Visma Enterprise är ett företag i vismakoncernen, ett av Nordens största och mest expansiva IT-företag. Våra kärnvärden är respekt, pålitlighet, innovation, kompetens och laganda.

Vår affärsidé och vision

Vår vision är att skapa digitala möjligheter för en privat och offentlig sektor i världsklass.

Vår affärsidé är att erbjuda digitala lösningar som förenklar verksamhetskritiska processer inom privat och offentlig sektor. Det ger våra kunder möjlighet att fokusera på kärnverksamheten, inte administration.

Visma Enterprise bildades den 1 januari 2016 efter en sammanslagning av Visma Agda och Aditro Public som Visma förvärvade under 2015. 2016 och 2017 förvärvades Gatsoft och Amesto Healthcare Logistics, vilket inkluderade workforce management och IT-stöd för hjälpmedelshantering inom sjukvården till utbudet. Sedan 1 april 2018 ingår före detta Bluegarden och Medvind i Visma Enterprise verksamhet.

1968
Aditros rötter går tillbaka till IT-branschens födelse. Lösningarna utvecklas först av Kommundata som senare, efter flera sammanslagningar och uppköp under 2000-talet, blev Aditro. Aditro vände sig till offentlig sektor, genom Aditro Public.

1978
Visma Agda grundas under namnet Extrico Data. Från 1981 till 2007 utvecklas Agda Classic, ett lönesystem för mikrodatorer. I mitten på 90-talet påbörjas utvecklingen av Agda PS (Agda Personalsystem). 1999 bytte företaget namn med dotterbolaget och blev Agda Lön. Visma förvärvar Agda Lön 2012 och företaget Visma Agda bildas.

1979
Samma år som Ingemar Stenmark vinner sin tionde raka världscupsseger och Margret Thatcher blir Europas första kvinnliga regeringschef, startas företaget PA-konsult i Småland. Deras verksamhet utgör senare kärnan i Bluegarden som senare utvecklar HR-plus, ett komplett HRM-system som varje månad genererar lön till anställda i stora och komplexa organisationer som ICA, Praktikertjänst och Svt.

1988
Amund Haldorsen och Tommy Hobaek, två norska it-studenter, tar de första stegen mot vad som senare skulle bli Gatsoft AS. Den första uppgiften, att skapa en programvara för effektiv vikariebemanning i Porsgrunns kommun, blev grunden till Visma Gat, ett av marknadens främsta system inom workforce management.

1992
Den s k Ädelreformen innebär att landstingens ansvar för vård och omsorg delvis överförs på kommunerna. Förändringen skapar behov av en lösning för uthyrning av hjälpmedel till kommunerna. Västerås är först ut att implementera Sesam som idag är det marknadsledande IT-stödet för hantering av hjälpmedel, utrustning och läkemedelsnära produkter inom sjukvården.

1995
Ett antal kollegor som under flera år arbetat tillsammans med utveckling av HRM-lösningar, grundar Medvind Informationsteknik AB. De första åren kombineras programutvecklingen med konsultuppdrag, tills dess att produkten Medvind Arbetstid är klar att installera hos Europolitan 2001. Sedan dess har Medvind växt tillsammans med nöjda kunder och effektiviserar idag bemanningen för alla typer av verksamheter.

2016
Visma Enterprise bildas den första januari och rötterna är förgrenade i många framgångsrika IT-bolag. Resten av vår spännande resa jobbar vi på att skriva just nu, varje dag!

Kontakta oss gärna!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Du når oss även på
010-141 15 00 eller sales.enterpriseab@visma.com.


Kontakta oss

JA, jag samtycker till att Visma behandlar mina personuppgifter så som beskrivet här och jag är medveten om att mitt samtycke kan återkallas när som helst.

JA, jag vill att Visma skickar mig relevant information per epost baserat på mina intresseområden. Jag är medveten om att jag, när som helst, kan avanmäla mig från sådana utskick eller uppdatera mina intresseområden genom prenumerationshanteraren.