Boka bud - vi har samlat alla tips här

Det finns en del fallgropar som du lätt kan undvika innan du anlitar en budfirma. Vi har samlat de viktigaste tipsen här…

Behöver du skicka ett bud?

Den första frågan du behöver ställa dig är om du behöver skicka dina varor eller dokument med ett bud, eller om du kan skicka det med ett mer traditionellt fraktalternativ? Behöver du skicka något brådskande inom samma stad, kan det vara helt rätt att ta hjälp av en budtjänst. Är det särskilt brådskande kan man välja ett så kallat expressbud.

Beställa bud - jämför olika tjänster

Det finns många olika budtjänster att välja mellan, så det är viktigt att jämföra dem för att hitta den som passar dig bäst. Ta hänsyn till faktorer som priser, leveranstider, typ av leverans (t ex via bilbud, cykelbud och miljövänligt bud), tillgänglighet och omdömen från tidigare kunder.

Förbered paketet för upphämtning av budet

För att säkerställa att din leverans kommer fram välbehållen är det viktigt att packa det på rätt sätt så att det står emot väder, hantering och själva transporten.

Säkerställ att ditt paket är packat på rätt sätt inför upphämtningen av budet, tänk särskilt på:

  • Rätt packad: Se till att paketet är korrekt förpackat för att undvika skador under transporten. Skickar du dokument rekommenderar vi att de skickas i vädertåligt emballage.
  • Rätt mått: Har du kontrollerat att paketet ryms inom budfirmans måttbegränsningar?
  • Rätt märkning: Märkt med tydlig och korrekt adressinformation.
  • Ange kontaktinformation: Ibland kan budet behöva kommunicera med dig eller mottagaren av leveransen - se till att ange kontaktuppgifter vid beställningen.

Följ budet till slutdestinationen

Många budfirmor erbjuder väldigt detaljerad uppföljning, ibland i realtid. Oavsett detaljrikedom, kan du alltid känna dig trygg med att du får ett tydligt besked när väl leveransen nått sitt mål. Var också tillgänglig så att budet kan kontakta dig ifall det skulle bli några problem vid själva leveransen.

Visa mindre

Rabatt hos Bring

Bring

20-35 % rabatt på bud

Läs mer om våra rabatter hos Bring

Spara pengar på brevpost med Mailworld genom Visma Advantage

Mailworld

17 % rabatt på post

 

Hur fungerar det?

Via Visma Advantages inköpsportal får ditt företag rabatt på bud och post. Men du får också rabatt på frakt, kontorsmaterial och andra mycket annat. 

För att aktivera företagsrabatterna så blir du kund hos Visma Advantage eller provar vår tjänst kostnadsfritt i 3 månader.

Skicka bud

Skicka bud

Om du driver en e-handel. Jobbar på en industri. Arbetar utanför stan. Så har du säkert behövt eller kommer att behöva skicka ett bud. Det kan vara ett blombud. Ett pressbud. En sista minuten-leverans. När du ska skicka ett bud så uppger du vad det är du vill skicka. Men framför allt när du vill att det ska vara framme. Ibland kan det behöva nå mottagaren så fort som möjligt. Vid ett annat tillfälle kanske det räcker att budet kommer fram om några timmar. Vår leverantör Bring erbjuder snabba och säkra leveranser, antigen via cykel- och bilbud i Stockholm. Eller bilbud i Malmö och Göteborg.

Bud i Stockholm

Att eller annat bud passerar är ingen ovanlig syn när du är i Stockholm. Både bilbud och cykelbud brukar köra förbi. Många företag väljer att skicka bud i Stockholm för att produkten ska komma fram snabbt. Andra för att det är flexibelt. Några för att det är smidigt. Hos Bring kan du skicka bud i Stockholm ända fram till dörren. Och mellan vissa sträckor i huvudstaden kan du också välja cykelbud. Mer om cykelbud kan du läsa om här

Boka bud i Stockholm

0:-

Prova i 3 månader utan kostnad

  •  Du sparar pengar på alla företagsinköp
  •  Du slipper förhandla med leverantörer
  •  Testa tjänsten gratis – ord. pris 549 kr/månad


Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta. Prova hur många avtal du vill i inköpsportalen utan extra kostnad. 

Kom i gång på 2 minuter

Andra populära rabattområden

Rabatt på frakt, bud och paket med Sveriges största leverantörer

Frakt

Rabatt på frakt, bud och paket med Sveriges största leverantörer. Låga priser på allt kopplat till frakt.

 

Rabatt på emballage via Visma Advantage

Emballage 

Handla emballage och packmaterial från våra leverantörer Packoplock, Gerdmans och Office Depot.

Läs mer om våra rabatter på emballage

Rabatt på kontorsmaterial

Kontorsmaterial 

Papper, pennor, pärmar och annat du kan behöva till kontoret. Här hittar du rabatter hos leverantörer som AJ Produkter och Lyreco

Läs mer om våra rabatter på kontorsmaterial