Skicka din försändelser med cykelbud - det här behöver du veta

Traditionellt har cykelbud främst använts av reklam- och mediebyråer, advokatfirmor, arkitektkontor och liknande företag för att transportera mindre paket eller dokument, som till exempel ritningar. De senaste åren har dock området utökats och det har blivit allt vanligare att man använder cykelbud för tjänster som hemkörning av mat, enklare ärenden och vissa typer av inköp, både bland företag och privatpersoner.

Fördelar med cykelbud:

  • Det är billigt
  • Det går snabbt
  • Mest miljövänliga transportsättet
  • Enkelt att boka bud

Cykelbud har främst funnits i de större städerna som Stockholm, Göteborg och Malmö men har på senare tid även etablerats i mindre städer som Umeå, Gävle, Örebro för att bara nämna några orter. Efterfrågan på cykelbud fortsätter att öka i takt med att företag och privatpersoner vill ha mer miljövänliga transportsätt men även på grund av det utökade tjänsteutbudet.

När passar det att använda cykelbud

Cykelbud passar försändelser som väger mindre än fyra kilo och som inte är större än en A4-kartong. För större gods erbjuder vissa budfirmor lådcyklar, dessa kan transportera upp till fyra gånger så mycket.

Vilka typer av tjänster erbjuder cykelbud

Förutom traditionella körningar med mindre paket, dokument och mat så erbjuder många cykelbud även fasta tjänster som till exempel tömning av postbox, hämtning av utgående post och andra regelbundna leveranser

Hur lång tid tar det att skicka med cykelbud

Det beror på hur bråttom det är. Ofta kan man skicka direktbud inom 1-2 timmar, är det en större stad som till exempel Stockholm så gäller det innanför tullarna. Är det lite längre och inte lika bråttom så kan budtiden variera på upp till cirka sex timmar.

Vad kostar det att skicka med cykelbud

Det beror på vad du ska skicka och hur snabbt det ska gå. Men ett riktpris för en försändelse i A4-storlek som det är upphämtning och leverans på i Stockholm inom tre timmar kostar ungefär 120 kr.

Visa mindre

Vad finns det för fördelar med att boka bud via Vismas inköpstjänst?

Rabatt på företagets inköp

Du får rabatt hos rikstäckande leverantörer inom många olika områden.

Överblick och kontroll

Ha koll på vem som gör inköp till företaget och se hur mycket du sparar. 

Färdigförhandlade rabatter

På ett och samma ställe - i Visma Advantages inköpsportal. 

Boka bud med rabatt

Bring

Bring

Läs mer om våra rabatter hos Bring

0:-

Prova i 3 månader utan kostnad

  • Du sparar pengar på alla företagsinköp
  • Du slipper förhandla med leverantörer
  • Testa tjänsten gratis – ord. pris 549 kr/månad


Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta. Prova hur många avtal du vill i inköpsportalen utan extra kostnad. 

Kom i gång på 2 minuter