Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Några av de mest erfarna medarbetarna arbetar med löneoutsourcing på Visma

  Möt två av Vismas experter på löneoutsourcing

  Kompetens är en viktig faktor när företag tar hjälp av Vismas löneoutsourcing. Möt Ulrika Kronqvist och Anneli Wendelius, två av många fantastiska medarbetare i vår outsourcing-verksamhet, där snittet har 14 års erfarenhet.

 • Upphandling Inkassotjänster

  Att upphandla inkassotjänster – 3 tips

  Att upphandla ett avtal på fel grunder kan skapa stora problem som ger effekt under lång period. Att sitta fast i ett avtal som inte passar med den verksamhet som bedrivs och de värderingar som finns kan få konsekvenser. Därför är det extra viktigt att tänka över behovet så att ni har klart för er vad ni söker hos er nya leverantör.

 • Cloud

  Säkerhet i molnet (Infografik)

  Liksom allt annat har cloud computing sina fördelar och nackdelar. Tekniken kan vara en stor tillgång för ditt företag om den förstås och används korrekt. Se en översikt över fördelar och nackdelar med molntjänster i vår infografik. Vi hoppas att denna information hjälper dig att bättre förstå säkerheten i molnet, så att du kan fatta ett mer informerat beslut innan du tar steget.

 • Molnlösningar

  Migrera till molnet – 4 steg för att komma igång

  Det blir alltmer molnigare och då menar vi inte bara att höstvädret är på ingång, utan att fler företag väljer att flytta lösningar och affärssystem från on-premise till molnet. Lyckligtvis behöver det inte vara dyrt eller överväldigande att flytta ditt företag till molnet.

 • Personalhandbok – gratis mall med avsnitt om corona

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats. Inkl. avsnitt om corona!

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda? 

Mest populära

 • Kritat avtalet. Skönt, dags att börja jobba.

  Avtalet påskrivet? Nu börjar jobbet

  I den avslutande delen av Visma Advantages inköpsskola grottar vi ner oss i vad du bör göra efter du kommit överens med en leverantör. Hate to break it to you – men att avtalet är kritat innebär inte att ditt jobb är avslutat. Långt ifrån faktiskt.

 • Affärssystem i molnet – hur gynnar det användarna?

  Nu när allt fler tjänster levereras i molnet har det även blivit möjligt att prenumerera på sitt affärssystem som en molntjänst. Med affärssystemet i molnet öppnar man upp för flera viktiga fördelar som inte hade varit möjliga med ett traditionellt on-premises-system.