Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • eu-flag-padlock

  Vad är eIDAS?

  Begreppet eIDAS är en förkortning för EU-förordningen eIDAS ((EU) nr 910/2014). I den förordningen står det att från och med 29 september 2018 är det obligatoriskt för alla offentliga e-tjänster att tillåta inloggning med utländska e-legitimationer.

 • tablet-login

  Vad är federationstjänst?

  En federationstjänst ger stöd för säker inloggning och underskrift genom att hantera de kontroller som utförs av olika aktörer då en identifiering eller autentisering görs.

 • Gartner Magic Quadrant for Analytics and BI 2021

  2020 var året då vardagen vändes upp och ner för de allra flesta. Pandemin ledde till förändringar i arbetsmiljön och ställde helt nya krav på de dataplattformar och tjänster vi använder. Vilka analys- och BI-plattformar sticker ut i Gartners Magic Quadrant för Analytics och BI 2021?

 • Vad innebär en modern Dataplattform?

  Företag idag använder alltmer befintlig data för att skapa värde. Dataanalys, affärsanalytikernas uppgift, har blivit omöjlig att vara utan. I denna artikel diskuterar vi de aspekter och tekniska komplikationer som måste hanteras i arbetet med att bygga en dataarkitektur.

 • Hur flexibelt är ditt planeringsverktyg?

  Handen på hjärtat – hur flexibelt är din organisations planeringsverktyg och vilka svar får du? Det är viktigt att verksamheter investerar i ett flexibelt digitalt systemverktyg som systematiserat kopplar ihop verksamhetens flöden.

 • 6 tips för att publicera tillgängliga pdf:er på webben

  Skapa ett inkluderande digitalt landskap genom att arbeta med digital tillgänglighet. Alla kan arbeta med universell design och följa riktlinjerna i Webbdirektivet och WCAG 2.1. Myndigheter i Sverige har krav på sig att göra det men alla tjänar på det. Det finns en del grupper som är helt beroende av webbtillgänglighet men desto fler som tjänar på det.

Mest populära

 • Tillfälliga regler för julklappar till anställda under corona

  Julklappar till anställda i coronatider

  I år när många sitter utspridda på hemmakontoren kan det bli extra svettigt för arbetsgivarens tomte. Samtidigt har tomten möjlighet att vara extra generös, utan att riskera skattekonsekvenser för mottagaren.

 • Digital AW går att anpassa efter budget och antalet deltagare

  Tips för en lyckad digital AW

  I oktober har det gått 200 dagar sedan flytten till hemmakontoren i mars. Innan corona var After Work en vanlig aktivitet för att skapa trivsel på jobbet. Så vad krävs för att få till en lyckad digital AW, nu när kollegorna är utspridda?