Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Fler ansökningar blir digitala

  Med licensen digital ärendehantering blir processen kring ärenden helt automatiserad. Just nu utvecklas fler funktioner som kommer att ingå framöver.
  – Vi har fått många bra förslag från er kunder, som friskvård och att omvandla semesterdagar till pengar, säger Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P.

 • “Skönt att slippa alla papper”

  Norbergs kommun var bland de första att skaffa licensen digital ärendehantering i Personec P. Numera är det mindre papper på löneadministratören Marlene Janssons skrivbord.

 • Beräkna dygnsvila i realtid

  Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.

 • 3 nyheter i Sesam

  Vi har listat tre smarta funktioner i oktoberversionen av Sesam som vi tror att du kommer gilla.

 • Samordnad kontroll av leverantörer

  Inför en samordnad registerkontroll hos Bolagsverket för att utesluta oseriösa leverantörer från offentliga upphandlingar. Det föreslår Leverantörskontrollutredningen i ett betänkande.

 • Så undviker du att bli lurad av bluffbolagen

  Falska tjänster och hackade e-postkonton. Bedrägerierna mot kommuner och regioner blir allt mer komplexa och svåra att upptäcka. Här är några metoder du bör se upp med – och tips på hur du kan arbeta förebyggande.

 • Säkerhet i guldklass

  Visma Affärslösningar har nått guldnivå i Visma Security Program. Vad innebär det egentligen? Och hur ser vi till att ditt ekonomisystem är säkert från nya hot? Mikael Stewén, produkt- och utvecklingschef på Visma PubliTech, berättar mer.

 • Automatisk lageravstämning sparar tid

  Säg hejdå till manuella lageravstämingar, kontroller och analyser. I oktoberreleasen av Sesam och Insight kommer ny funktionalitet för automatisk lageravstämning. En modul som kommer spara mycket tid, inte minst för ekonomiansvariga i regionerna.

Mest populära

 • Nya löner för 2023 är på plats – så här påverkas du

  Kommunal tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har nu fattat beslut om det sista avtalsåret. De är överens om hur mycket lönerna ska öka under 2023 och har fått till en kraftig ökning av avtalets lägstalön. Samtidigt skjuts förhandlingen om låglönesatsningen till nästa år.

 • Beräkna dygnsvila i realtid

  Från 1 oktober 2023 gäller nya regler kring vilotid för medarbetare i kommuner och regioner. Hur kan du möta de nya kraven på bästa sätt? Vi frågade Jerker Wall, produktmarknadsansvarig för schema- och bemanningssystemet Medvind WFM.