Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Tommie Cau

  HR-rådgivaren: Så lyckas företag anpassa sig till morgondagens arbetsliv

  Pandemin har accelererat förändringar som varit på gång länge, inte minst när det gäller teknikutveckling, digitalisering och hybridarbete. Vilka andra förändringar kommer vi se framöver? Vi frågade Tommie Cau som är föreläsare, moderator och HR-rådgivare om vad vi kan vänta oss av morgondagens arbetsliv och hur företag ska lyckas anpassa sig till förändringarna.

 • Vad räknas som kränkande behandling?

  Kränkande behandling innebär en kränkning av ett barns värdighet, utan att räknas som diskriminering. När ett barn själv upplever sig kränkt ska detta alltid anmälas och utredas som ett fall av kränkande behandling.

 • Mann og dame arbeider sammen

  Därför är inkluderande och rättvis rekrytering smartare och vinstdrivande

  Mångfald och inkludering bör vara några av de viktigaste strategifrågorna hos företag, anser statsvetaren Ebba Hagander Mir. Efter att ha arbetat som rekryteringskonsult fick hon upp ögonen för att många företag saknar mångfaldsperspektivet när de anställer nya medarbetare. För 14 år sedan grundade hon därför bolaget Diversity Group där hon hjälper företag och organisationer att öka sina kunskaper kring frågorna, åstadkomma förändringar och utvecklas i takt med tiden.

 • Summer Internship – Så var sommaren med Visma

  Vismas Summer Internship är nu avslutat för denna gången. De svenska praktikanterna Ulrika och Caroline har haft en fartfylld sommar där de ansvarat för att leda ett projekt med strategisk betydelse för Visma. Nu berättar de om hur sommaren med Visma har varit!

 • Kvinna ser över avtal

  Tredjelandsöverföring med nya standardavtalsklausuler

  EU-kommissionen har fattat beslut om standardavtalsklausuler för överföring av personuppgifter till tredjeland. En personuppgiftsansvarig eller ett personuppgiftsbiträde får använda klausulerna för att genom avtal säkerställa lämpliga skyddsåtgärder i samband med tredjelandsöverföring.

 • woman-phone-integration

  Vad är EAI?

  Såväl inom näringslivet som inom offentlig sektor pågår en ständig jakt på effektivisering. Man letar efter smartare lösningar, putsar på processer, försöker få ut det mesta av tid och resurser. I denna strävan ingår att öka digitaliseringen, att använda digitaliseringen som en möjliggörare.

 • Dags att nominera till Global Payroll Awards 2020

  Global Payroll Awards övertrumfar nobelmiddagen

  Pia Sauhke nominerades till Payroll Specialist of the year och blev en av fyra slutkandidater som fick en biljett till lönebranschens motsvarighet till Oscarsgalan. En euforisk upplevelse intygar hon!

 • Vad är Optimizely?

  Optimizely är ett globalt mjukvaruföretag som erbjuder en av marknadens mest avancerade plattformar för digitala upplevelser. Från och med augusti 2021 verkar Episerver under namnet Optimizely – ett resultat av förvärvet av testnings- och optimeringsbolaget Optimizely under hösten 2020.

Mest populära