Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Rade tog ett snedsteg upp i karriären

  På Visma är karriärvägarna oändliga, menar Rade Kocovski som snart kliver in i rollen som vd på Inyett – ett av Vismas bolagsförvärv under de senaste åren.

 • Hur mår mellanchefen egentligen?

  Av alla kontorsarbetare är det mellancheferna som löper högst risk att drabbas av utbrändhet. Det enligt ny forskning från Slack Technologies.

 • Hög tid att beställa AutoPay

  Gör som mer än hälften av våra kommunkunder inom Visma Affärslösningar – gå över till AutoPay och bli redo för P27. Nu kan du dessutom välja att betala per månad.

 • Samarbete i Norden ska ge bättre dataskydd

  Nyligen genomfördes det årliga nordiska mötet mellan ländernas dataskyddsmyndigheter. Under mötet antogs en deklaration om att fortsätta ett nära samarbete för att främja en säkrare och mer ansvarsfull digital miljö.

 • Löneökningar inom EU – så ser prognosen ut

  Enligt bedömningar från Morgan Stanley väntas lönerna inom EU öka med omkring 4% de
  närmaste tre åren. Det kommer att hålla inflationen över 2-procent målet, men sannolikt inte leda till någon lönespiral.

 • Trakasserier ska alltid utredas skyndsamt

  Att utreda trakasserier och sexuella trakasserier är en del av er skyldighet som arbetsgivare. Att ert agerande sker snabbt är också viktigt och inget som ni bör nedprioritera.

 • Få kommuner skickar e-fakturor till företag

  I storstäderna Malmö, Göteborg och Stockholm är endast två procent av alla utgående fakturor e-fakturor. Det visar en undersökning från DIGG, myndigheten för digital förvaltning. Vad beror det på? Och kan den gemensamma infrastrukturen Peppol vara lösningen?

 • Regeringen backar från nya reseavdraget

  Det nya avståndsbaserade och färdmedelsneutrala reseavdraget skulle ha införts i januari. Men nu ser det ut som om regeringen väljer att behålla det nuvarande reseavdraget. Samtidigt höjs milersättningen för den som reser med bil.

 • Ny avhandling om rollen som ekonomichef

  Enligt forskaren och ekonomichefen Virpi Ala-Heikkilä går bilden av ekonomichefer inte ihop med verkligheten. Arbetsgivare hävdar att ekonomichefer har en strategisk roll, men i verkligheten fastnar de ofta i administration och rapportering.

Mest populära

 • Julklapp, julbord eller julfest?

  Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

 • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

  När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

 • Nya pensionsåldrar från 2023

  Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.