Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Molnet eller lokal server – vad är bäst?

  Vi på Visma PubliTech får ofta frågor som berör alla för- och nackdelar med att hantera tjänster och data on premise, förkortat OnPrem, jämfört med att ha det i molnet. Många har bilden av att det är billigare och mer säkert med OnPrem än att tillförlita sig på en leverantör som erbjuder infrastruktur och mjukvara som tjänst. Här besvarar vi några av de vanligaste.

 • Så använder Jönköpings kommun Quick Report

  Jönköpings kommun valde att installera Quick Report, ett smart verktyg som presenterar data från Personec P, Utdata och Neptune i gemensam rapport. Idag kan de enkelt samla data om behörigheter, löneskulder och timanställda i realtid.

 • Vad innebär MDR-direktivet?

  MDR (Medical Device Regulation) är ett regelverk från EU för distributörer av medicintekniska hjälpmedel. Nu måste alla varor med en viss riskklassning kunna spåras. Vad innebär det för dig som jobbar med Sesam?

 • vårdpersonal utanför sjukhus pratar i telefon

  Varannan patient saknar dokumenterade vårdplaner

  Otillräcklig dokumentation och journalföring beror ofta på hög personalomsättning och tillfällig personal. Det krävs tydliga rutiner för att nyanställda och vikarier ska kunna ge korrekt vård och föra journal på rätt sätt.

 • 5 vanliga friskvårdsfrågor

  Skatteverket ger möjlighet för arbetsgivare att erbjuda friskvårdsbidrag på upp till 5000 kronor per anställd och år. Men vad får du egentligen använda det till? Här är några frågor som ofta dyker upp.

 • Har du en policy för informationssäkerhet?

  Bara en av fem samhällsviktiga verksamheter har ett heltäckande verksamhetsskydd för att motverka inre och yttre hot. Det visar undersökningen Svenskt säkerhetsindex, som genomförts av säkerhetsföretaget Basalt i samarbete med Kantar Sifo.

 • Boka AutoPay och bli redo för P27

  Nu är det hög tid för dig som använder Visma Affärslösningar att gå över till AutoPay. Du blir redo för P27 och får säkra, automatiska och ISO-certifierade betalflöden på köpet. Nytt är att AutoPay även hanterar ingående betalningar.

 • Följer era sommarvikarier lagen?

  Börjar det bli dags att anställa sommarvikarier inför semestern? Som arbetsgivare har ni ett ansvar att all personal har rätt utbildning och kompetens för att säkerställa säkerheten hos brukarna.

 • 3 tips för att skydda dig mot dataintrång

  Ett dataintrång kan hända var som helst, när som helst. Det har den senaste tidens cyberattacker mot myndigheter och kommuner visat. Så hur kan du skydda dig mot de vanligaste hoten? Här är tre tips som ökar din motståndskraft.

 • programmerare

  Ett säkrare och snabbare Sesam

  Du som är Sesam-kund hos oss har kanske hört talas om det så kallade .NET-lyftet. Det är ett omfattande projekt som löper över flera år och som är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta leverera en effektiv och säker hjälpmedelshantering till Sveriges regioner och kommuner.

Mest populära

 • Strax dax för semesterårsskifte

  I alla fall, för företag och organisationer med semesterår (1 april – 31 mars) är det strax dax, att göra ett semesterårsavslut. Det görs efter aprillönen, så att eventuella avvikelser och uttagna semesterdagar i mars, finns registrerade i lönesystemet.

 • Räknas restid som arbetstid?

  Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.