Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Lyckad användardag om kränkande behandling

  Att arbeta med kränkande behandling är alltid viktigt och personal i skola och förskola stöter ständigt på nya utmaningar. För att få möjlighet att dela erfarenheter från vardagen och användandet av vårt verktyg ordnade vi en användardag för våra kunder i verktyget Kränkande behandling Incident.

 • Hur tillit och rättvisa ser ut i praktiken

  Inkludering är ett ämne vi ofta diskuterar och det är en av de viktigaste sakerna att mäta inom en organisation. Säkerhet och tillgång, tillit och rättvisa, tillhörighet och acceptans är faktorer som bidrar till den övergripande inkluderingsupplevelsen. I den här artikeln kommer vi att fokusera på tillit och rättvisa, och varför det är viktigt att tänka på när man tittar på hur inkluderade människor känner sig.

 • 6 skäl till varför 1:1-möten inte är en bra feedbackmetod

  Öppnar du din kalender måndag morgon, tar ett djupt andetag och… suckar? Många känner igen sig i långa rader av möten, vilket gör det omöjligt att få något ”fokusarbete” gjort.
  För en HR-expert kan detta minst sagt vara en utmaning. Eftersom ditt jobb är fokuserat på människor verkar oändliga 1:1-interaktioner oundvikligt. Men är det verkligen det mest effektiva sättet att samla in feedback?

 • AI-baserad förslagskontering – Pilotkund del 1

  Hej Lotta Skogh, systemförvaltare på Ängelholms kommun! Ni har ju varit pilotkunder för Auto Suggest i Proceedo, en AI- och Machine Learning-modul som hjälper till med automatisk förslagskontering på fakturor.

  Nu går vi äntligen från testfasen till lansering, och vi vill veta hur det går för er.

 • Håll er registerförteckning uppdaterad

  De flesta organisationer behöver en registerförteckning över alla personuppgiftsbehandlingar. Att säkerställa ett gott dataskydd kräver att registerförteckningen ses över kontinuerligt.

 • blått-hänglås

  Plötsligt distansarbete utsatte känslig data för cybersäkerhetsrisker

  Under den globala pandemin har företag världen över tvingats byta kontorsmiljön mot hemarbete, något som visat leda till ökade cybersäkerhetsrisker. När vi nu befinner oss mitt i det nya normala framgår det allt tydligare att framtidens arbetsplats i stor utsträckning fortsatt kommer ske på distans, vilket kräver ytterligare säkerhetsåtgärder.

 • visma-intranät

  E-arkiv – för säker hantering av framtidens information

  En arkivlösning kvalitetssäkrar och långtidsarkiverar information i ett hållbart och digitalt dokumentarkiv. I det här artikeln går vi igenom vad ett e-arkiv egentligen är, vilka fördelarna är med systemet och vad det ska klara av för att bibehålla och säkerställa informationens läsbarhet över tid.

 • Tromsöborna vet hur man undviker vintertrötthet Foto: Catarina Söderlund

  Mys i mörkret botar vintertrötthet

  En del arbetsgivare erbjuder kortare arbetstid på sommaren, trots att forskning visar att färre skulle drabbas av vintertrötthet om vi kunde varva ner så här års.

 • Hur balanserar man fördelar och nackdelar med fokusgrupper?

  Feedback. Det kan vara skrämmande. Och kan förknippas med negativitet.
  Att samla in feedback från medarbetare kan kännas än mer skrämmande. Tänk om du upptäcker ett stort problem som du inte visste fanns där, eller om ditt team kritiserar något du gör?!
  Tja, ironiskt nog betyder det att du förmodligen gör något rätt.

Mest populära