Tillbaka till huvudmeny

Vi gör verksamheter mer effektiva

Alla artiklar

 • Arbetsgång för er som tänkt börja kamerabevaka

  Kamerabevakningslagen ska tillämpas tillsammans med GDPR. Innan ni börjar kamerabevaka finns det ett antal saker ni måste göra och tänka igenom. Exempelvis ta reda på om ni behöver ansöka om tillstånd, ha en rättslig grund och ett tydligt syfte med varför ni vill bevaka. Vi har tagit fram en arbetsgång som är enkel att följa steg för steg.

 • Hur kan du effektivisera och öka kvaliteten på din sälj- och verksamhetsplanering med Process Mining?

  Hur kan du effektivisera din sälj- och verksamhetsplanering med Process Mining?

  För att säkerställa ett smidigt flöde i företagets försörjningskedja måste flera avdelningar och data involveras och vara i synk. Med silotänk och spridda Excel-listor är det nästan omöjligt att samordna värdeskapande processer på ett sätt där alla inblandade har den information som krävs för deras uppgifter. Process Mining kan både effektivisera och öka kvaliteten på din sälj- och verksamhetsplanering.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

 • Man med laptop jobbar hemifrån

  Moderna intranät skapar ökad medarbetarnöjdhet

  Under pandemin har det uppdagats på många företag att intranätet inte riktigt möter medarbetarnas behov. Vad är egentligen intranätets nya roll i det digitala samhället och hur kan det bidra till att skapa en mer effektiv arbetsvardag?

 • Frigör din SAP-data

  Väck liv i din SAP-data

  Den digitala eran kräver tillgång till information som är nödvändig för bättre beslutsfattande, förbättrad verksamhet, optimerad kundservice, ökad tillväxt och andra konkurrensfördelar. SAP-data är värdefull för organisationer så det lönar sig att göra den tillgänglig i realtid i molnplattformar som exempelvis Microsoft Azure.

 • Det här innebär nya LAS för offentlig sektor

  Nyligen lade regeringen en proposition på en lagförändring rörande arbetsrätten, kallat nya LAS. Den nya lagen förväntas träda i kraft den 30 juni 2022 och börja tillämpas den 1 oktober 2022.

 • Framtidens Agda PS

  Jag har träffat Mikko Keinonen, Product Development Director på Visma Enterprise. Nu byggs ett nytt Agda PS som är långt mycket bättre än den klientbaserade lösning som vi och många av våra konkurrenter erbjuder idag.

 • Varberg kommun visar vägen inom digitalisering

  Allt fler kommuner väljer att digitalisera och automatisera sin verksamhet för att spara administrativ tid, pengar och resurser. En kommun som ligger i framkant är Varberg kommun som kommit långt i sitt strategiska tänk om digitalisering.

Mest populära

 • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

  När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

 • Räknas restid som arbetstid?

  Betald restid – en definitionsfråga med flera svar. Många yrkesgrupper spenderar många timmar i veckan på att resa mellan olika projekt eller arbetsplatser. Det finns tillfällen då restid räknas som arbetstid. Däremot räknas inte resan till och från den ordinarie arbetsplatsen som restid – dina medarbetare har alltså inte rätt till kompensation för tiden de lägger på att ta sig till arbetet.