Tillbaka till huvudmeny

Vikariebokningen i Medvind WFM – byggd på värdefull feedback

Den nya Vikariebokningen i Medvind WFM har genomgått en omfattande pilotfas som snart når sitt slut, med officiell lansering hösten 2024. Den uppdaterade versionen av tidigare Vikariemodulen har utvecklats med fokus på användaren, för att på bästa sätt möta våra kunders behov. Pilotfasen har inneburit noggrann testning och justering av funktioner för att säkerställa hög effektivitet och användarvänlighet i systemet.

Personer vid dator

Förbättrad prestanda genom insikter från användarna

Inför pilotperioden bildades en användarpanel med 50 personer från 25 olika organisationer för att testa och finjustera funktionaliteten i den nya Vikariebokningen. Tre av dessa organisationer deltog sedan aktivt i testningen under pilotfasen och bidrog med kontinuerlig feedback. Henrik Sigvardsson, produktägare för Medvind WFM, beskriver feedbacken som ovärderlig:

Det mest värdefulla har varit de nya insikterna som vår användarpanel och pilotkunder har försett oss med. Denna feedback har varit kritisk för att utveckla funktioner som ’tilldela ett ärende’ och ’dela en beställning’, vilka vi kanske inte hade tänkt på från början, men som nu är en del av den uppdaterade Vikariebokningen.

Genom nära dialog med användare och ett iterativt arbetssätt har vi kunnat genomföra både finjusteringar och rättning av buggar, vilket avsevärt har förbättrat systemets prestanda och användarvänlighet. Feedbacken från våra användare har bidragit till en djupare förståelse för hur systemet används i praktiken och gjort det möjligt att snabbt anpassa och förbättra funktionaliteten baserat på användarnas behov.

Kommunernas ovärderliga bidrag i piloten

Kommuner som Hudiksvall, Eksjö och Malmö har spelat en central roll under pilotfasen. Deras feedback har varit avgörande för att identifiera och åtgärda problem tidigt, vilket har förbättrat både funktionalitet och driftsäkerhet.

Vi pratade med Andreas Svensson från Eksjö kommun om deras upplevelse av pilotprojektet. Han beskriver piloten som rolig och givande, och uppskattar möjligheten att påverka utvecklingen. Andreas lyfter fram teamets professionalitet och snabba respons på feedback:

Henrik och hans superteam är mycket professionella i sättet att inhämta våra synpunkter som kund, och det känns verkligen som att vi får vara med och utveckla och testa detta tillsammans med dem.

Kommunen har noterat stora förbättringar, särskilt att bemanningsdelen nu är webbaserad och kan hanteras från vilken dator som helst. Andreas förklarar:

Användarvänligheten, överblicken och minimerandet av klick och fönsterväxlande i det dagliga arbetet är en stor förbättring, där det märks att det ligger oerhört mycket tankar och arbete bakom!

Han ser särskilt fram emot nya funktioner som att enkelt kunna se kandidatens arbetstid och kalender med möjlighet att välja samtliga anställningar kandidaten har. Funktionen att se befintliga förfrågningar på en kandidat kommer också att underlätta arbetet avsevärt.

Det är flera riktigt bra saker på gång som vi ser fram emot där alla delar kommer bidra till att vårt viktigaste verktyg för att lösa vår uppgift, Medvind, blir bättre, beskriver Andreas.

En framgångsrik pilot

Pilotprojektet för den nya Vikariebokningen i Medvind WFM har varit en stor framgång tack vare den värdefulla feedbacken från våra användare. Vi ser fram emot att lansera den uppdaterade versionen och fortsätta förbättra systemet baserat på våra kunders behov och insikter.

För dig som är kund hos oss idag bjuder vi in till en exklusiv förhandsvisning. Anmäl dig via Communityn.

Vill du veta mer om Medvind WFM och Vikariebokningen? Kontakta oss!

Mest populära