Tillbaka till huvudmeny

Ny funktionalitet i Anställningsguiden

Nu kan du göra flera ändringar på samma gång i Anställningsguiden. En efterfrågad förbättring som kommer spara mycket tid för dig som användare.

Anställningsguiden är en modul i Personec P som digitaliserar hela anställningsprocessen och gör det lätt att göra rätt för chefer, löne- och HR-avdelningen. Håkan Karlsson, produktmarknadschef för Personec P, berättar att han tar emot många bra förslag om vidareutveckling.

–  Från och med aprilversionen av Personec P kan du som har Anställningsguiden göra flera ändringar för exempelvis lön, lönetillägg och organisation samtidigt, säger han.  

Håkan Karlsson menar att utvecklingen är en del av resan mot 100 procent nöjda kunder och ett helt digitaliserat flöde. Från att du får in en ny anställd från Visma Recruit till anställningsavtal, digital signering och att anställningen landar i Personec P, redo för den första löneutbetalningen. 

– Under anställningstiden ska du kunna jobba med förändringar och gå in och justera anställningsformen enkelt och smidigt. Allt ska vara automatiserat och sammankopplat med lönesystemet, säger han.

Och just kopplingen mellan lönesystemet och Anställningsguiden är en viktig fördel med att använda Personec P:s lösning för anställningsprocessen, menar Håkan Karlsson. Genom att använda validerad data från ditt lönesystem minimerar du risken för fel. 

–  Som användare får du hjälp att koppla rätt anställningsuppgifter till anställningsform. Vi har en programlogik bakom som kontrollerar uppgifterna mot data i lönesystemet. Använder du någon annan lösning ställer det högre krav på användarens kunskaper, eftersom man inte automatiskt kan kontrollera att endast relevanta anställningsuppgifter visas, baserade på exempelvis vald anställningsform, säger han.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.