Tillbaka till huvudmeny

Kalmar väljer ekonomi- och e-handelssystem från Visma

På önskelistan stod ett ekonomisystem som uppfyller alla behov till rätt pris och med digitalt stöd för inköp, budget och projekt. Valet föll på Visma PubliTechs ekonomisystem Affärslösningar och e-handelssystemet Proceedo.

Upphandlingen för ekonomi- och e-handelssystem omfattar även ett antal närliggande kommuner; Högsby, Torsås, Mörbylånga, Borgholm, Emmaboda och Hultsfred, samt över trettio kommunbolag samt fyra kommunalförbund. Nytt är att samtliga får ekonomi- och e-handelslösningen levererade som SaaS (Software as a Service).

– Vi hade tidigare e-handelssystemet Proceedo från Visma med SaaS-drift, vilket har fungerat jättebra. Nu får vi ekonomisystemet levererat på samma sätt, säger Niklas Hörling, digitaliseringschef på Kalmar kommun. 

Niklas Hörling ansvarar för koncernövergripande lösningar, där bland annat system för ekonomi och inköp ingår. Trots att beslutet att övergå till SaaS-drift inte var en självklarhet, ser han ändå många fördelar med denna lösning som han tror kommer att förenkla arbetet och vardagen för alla involverade. 

– Det starkaste argumentet för SaaS är att vi nu får en systemleverans som är mer innovativ och uppdaterad med ny funktionalitet i takt med att Visma släpper den. Jag hoppas att SaaS-lösningen kommer att skapa en homogen och enhetlig lösning där allt hänger ihop, fortsätter han. 

Kristina Martinsson, produktchef för Visma Affärslösningar, ser fram emot att jobba nära kommunerna för att utveckla produkten ytterligare. 

– Att dessa sju kommuner väljer att satsa på en gemensam framtidssäker lösning är jätteroligt. Vi har en utvecklingsplan framåt där vi jobbar med ny funktionalitet, automatiserade processer samt lätta och säkra integrationsmöjligheter. Ny teknik inom AI ger oss också möjligheter till effektiv produktutveckling. Som exempelvis automatiska kontroller, analyser i systemet och support via en chatbot, säger hon. 

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.