Tillbaka till huvudmeny

Vilka företag är redo för klimatrapportering?

Klimatrapportering behöver inte innebära massa extrajobb – låt data ni redan har i affärssystemet utgöra grund för färdiga visuella rapporter.

Vilka företag är redo för klimatrapportering?

Vilka företag är redo för klimatrapportering? Alla, är mitt svar. Eller, alla som vill ta kontroll över sin miljöpåverkan och jobba för att minska sitt klimatavtryck. Att klimatrapportering ofta associeras med de allra största bolagen som lagstadgat måste göra det är förståeligt, men många mindre företag är också igång. Och allteftersom fler verktyg och lösningar blir alltmer tillgängliga för att underlätta alla typer av verksamheters klimatrapportering, ju fler väljer att göra det. 

Klimatrapportering kan se ut och göras på många olika sätt men syftet är ofta detsamma – man vill ta ansvar och jobba aktivt för att minska sin miljöpåverkan. Och oavsett hur man väljer att göra är detta ofta en del av drivkraften: 

  • Vilja att förändra – man vill upptäcka klimattjuvarna i verksamheten och få konkret underlag för att agera och ändra beteenden.
  • Transparens –  att vara öppen med sitt klimatarbete blir allt viktigare, inte minst i relation till potentiella medarbetare och andra företag man samverkar med.  
  • Krav – man behöver (och vill) möta krav från kunder och samarbetspartner. 

För att komma igång med sin klimatrapportering är det allra enklast att “koppla på” ett verktyg som använder sig av data ni redan har, exempelvis affärssystemet. På så sätt kan ni få en tydlig vy eller färdiga rapporter baserat på korrekt information utan att ni behöver göra något annat än att jobba på som vanligt. Inga extra rapporter att fylla i, inga nya verktyg att lära sig och komma ihåg att logga in i – samt minimal risk att uppgifterna blir fel.  


Är ni redo? I Visma.net  finns en modul redo att aktiveras där alla uppgifter för företagets klimatrapportering hämtas direkt från affärssystemet.

Vill du veta mer om affärssystemet Visma.net och se hur det fungerar, lyssna gärna in till något av våra webbinar.

Webbinar: Lär känna Visma.net