Tillbaka till huvudmeny

3 nya funktioner i Visma webSesam

Vilka nyheter kan du se fram emot i senaste versionen av Visma webSesam? Vi listar tre nya funktioner med fokus på leverans.

Version 2024.2 av Visma webSesam är en mindre release, med fokus på leverans av kundorder.

1. Leveranssätt

För att göra det enklare att hitta rätt leveranssätt till kundorder finns en ny parameter i registret för leveranssätt i Sesam. Parametern låter dig bestämma om leveranssättet ska vara valbart för förskrivningar, beställningar och/eller lagerflyttar i Visma webSesam. 

2. Utlämningsställe

När du väljer ett leveranssätt som är kopplat till utlämningsställen kommer leveransställe och till vem ordern ska levereras till upp automatiskt. Integration mot Bring, DHL och PostNord stöds.

3. Transportregler

För att effektivisera leveranserna har vi infört transportregler vid registrering av kundorder. Du definierar vilka transportregler som är tillåten för artikeln och vid utleveransen matchas dessa regler ihop. När kundordern innehåller artiklar som har en angiven transportregel, och som levereras från huvudlagret, måste det valda leveranssättet tillåta den angivna transportregeln. Du kan läsa mer om vad som gäller för artiklar med olika leveranssätt i release notes för 2024.2 som vi publicerat på Sesams community-sida. 

Sist men inte minst…

I vyn “Mer – Sök” finns en ny flik som visar en översikt på de registrerade avvikelser som finns för valt tjänsteställe. Vanliga aktiviteter finns i en egen flik och avvikelserna i en annan. Den nya fliken går att behörighetsstyra på användare, vilket betyder att du kan gömma fliken för användare som inte ska jobba med avvikelser.

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.