Tillbaka till huvudmeny

Automatisk lageravstämning sparar tid

Säg hejdå till manuella lageravstämingar, kontroller och analyser. I oktoberreleasen av Sesam och Insight kommer ny funktionalitet för automatisk lageravstämning. En modul som kommer spara mycket tid, inte minst för ekonomiansvariga i regionerna.

Varje månad görs en lageravstämning för att säkerställa att Sesams lagertransaktioner och bokföringen i ekonomisystemet för samma period stämmer överens. Tidigare har man varit tvungen att plocka ihop och analysera data i Excel manuellt. Skulle det uppstå en skillnad mellan lagersaldo och bokföringen tar det tid att hitta anledningen. 

– Med den nya modulen för lageravstämning sker allt detta automatiskt. Det kommer att underlätta för dig som kund att ha koll på dina månadsavstämningar, särskilt som den nya modulen inte bara identifierar en eventuell differens, utan också vilken artikel som orsakat den, säger Kristina Lindén, applikationskonsult för Sesam. 

Modulen i Insight kommer att läsa av, lagra information och göra analysen helt automatiskt. 

– Du slipper ta ut Excelfiler och uppdatera bokföringskuben, allt sker direkt per automatik. Ekonomerna som jobbar med detta kommer att spara väldigt mycket tid, fortsätter hon.

Modulen automatisk lageravstämning kommer att vara möjlig från och med versionuppdateringen av Sesam och Insight i oktober 2023. 


Vill du veta mer? Anmäl dig till vårt webbinar där vi går igenom den nya modulen automatisk lageravsämning.

Mest populära