Tillbaka till huvudmeny

Team Visma Sverige cyklade Halvvättern tillsammans med Barncancerfonden

I söndags gick starten av årets Halvvättern och Team Visma Sverige fick en fantastiskt fin cykeldag tillsammans!  23 grader, strålande sol och lagom vind – en dag som alla cyklister drömmer om! Nio cyklister från fem Visma-bolag från tre olika orter samlades för att ta sig an 15 utmanande men vackra mil. Vi fick uppleva […]

I söndags gick starten av årets Halvvättern och Team Visma Sverige fick en fantastiskt fin cykeldag tillsammans! 

23 grader, strålande sol och lagom vind – en dag som alla cyklister drömmer om! Nio cyklister från fem Visma-bolag från tre olika orter samlades för att ta sig an 15 utmanande men vackra mil. Vi fick uppleva tuffa klättringar upp mot Omberg, storslagna vyer längs Vättern, slingrande skogsvägar och böljande rapsfält på vägen mot målet i Motala.

Av nio cyklister som ställde upp var vi åtta stycken som körde tillsammans under hela loppet. Det var en härlig stämning i laget och vi körde i ett tempo som var lagom utmanande för alla. Vi undvek både olyckor och punkteringar, och prioriterade säkerhet över allt annat genom hela loppet. För den som tycker om siffror hade vi en rulltid på 4 timmar och 53 minuter vilket motsvarar 30,4 km/h i snitt. Efter tre härliga stopp där vi fyllde på med energi i form av bananer, bullar, sportdryck och gott & blandat rullade vi till slut in på en toppenbra totaltid på 5 timmar och 15 minuter.

Vår nionde cyklist tog sig an loppet helt själv, och gjorde det minst sagt med bravur! Klaes Jahnsén som till vardags jobbar som utvecklare på Visma Enterprise i Växjö gick i mål på 3 timmar och 46 minuter, vilket motsvarar hela 39,6 km/h! En otroligt bra tid som gav Klaes en 51:a placering – otroligt imponerande!

Dagen avslutades med en kall (alkoholfri såklart) öl och falafelrulle i skuggan tillsammans, stolta och nöjda med vår prestation. Några av oss vågade oss dessutom på ett uppfriskande dopp i Vättern! 

Sammanfattningsvis hade vi en magiskt fin dag tillsammans i sadeln, och det var så kul att lära känna nya cyklande vänner runtom hela Visma! 

Under 2023 har Visma i Sverige valt att bli partner till Barncancerfonden och vi har förutom Halvvättern genomfört Spin of Hope tillsammans med dem. 

Visma sponsrar sedan 2019 det professionella cykellaget Team Jumbo-Visma, som består av herrlag, damlag och ett utvecklingslag. De deltar i alla de stora loppen runt om i världen och har flera av världens bästa cyklister i laget. Förra året vann Team Jumbo-Visma-cyklisten Jonas Vingegaard Tour de France och förhoppningarna inför årets lopp är höga då laget presterat fina resultat under vår och försommar.

Vill du ta del av mer cykling och Team Jumbo-Visma tipsar vi om Netflix nya serie “Tour de France: Unchained” som följer cyklisternas kamp under loppet 2022.

Läs mer om Team Jumbo Visma

Mest populära