Dags att uppgradera era kontorsstolar?
Ergonomi på arbetsplatsen till rimliga priser.

Möbler som är bra för kroppen är sällan snälla mot plånboken. Men som tur är finns det en smart lösning. Vi erbjuder färdiga avtal med leverantörer som Lyreco, Staples, EFG, Gerdmans och IKEA. Alla avtal och rabatter finns samlade i vår smidiga inkösportal.

Monotont arbete en stor riskfaktor

Monotont arbete är en riskfaktor

Nära hälften av alla anmälda arbetssjukdomar i Sverige har hög belastning som orsak. Och det är inte nödvändigtvis tunga lyft som är boven i dramat. Tvärtom är ensidigt arbete och farliga arbetsställningar två av de vanligaste anledningarna till att vi helt enkelt inte klarar av att gå till jobbet längre.

Varje år spenderar svenskarna stora summor pengar på sängar, madrasser och kuddar för att maximera de 6-8 timmar som vi sover varje natt. Färre lägger samma tyngd vid arbetsplatsens ergonomi, trots att samma mängd timmar avverkas på jobbet.

Använder vi samma logik som i sovrummet borde vi vara smått besatta i att hitta rätt kontorsstolar och matcha höj och sänkbara skrivbord med rätt ståmattor eller pilatesbollar.

Lyreco är en av våra leverantörer för möbler du mår bra av. Kom ihåg att priserna blir lägre genom vår inköpsportal.

Bläddra i Lyrecos katalog – ergonomi i fokus

3 typer av produkter för välmående på jobbet

Kontorsstolar

En av de absolut viktigaste pusselbitarna på arbetsplatsen är ordentliga kontorsstolar. De ska förstås vara bekväma, men även hjälpa dig att hålla koncentrationen uppe under långa arbetsdagar. Med möjlighet att ställa in stolen efter din kropp minskar du drastiskt risken för ryggproblem, dålig hållning och en rad andra besvär.

Höj- och sänkbara skrivbord

Möjligheten att variera din arbetsställning mellan sittande och stående gör arbetsdagen bättre. Blodcirkulation, energi och hållning påverkas alla positivt av att kunna variera din position. Att dessutom kunna fixera höjden exakt där du vill ha den gör mycket för arbetsron och möjligheten till största möjliga fokus.

Pilatesbollar

Balanskuddar, balansbrädor och balanspallar. Att sjunka ihop som en hösäck framför skrivbordet är lätt hänt. Som tur är finns det hjälpmedel för att sitta upprätt med en spänd core och rak rygg. Våra leverantörer Lyreco och Staples erbjuder ett stort sortiment produkter som “tvingar” dig till bättre hållning och stärker din rygg.

5 ergonomiska tips

  1. Se till att ditt skrivbord ger stöd till dina underarmar.

  2. Undvik alltför långa perioder av stillasittande, stå upp med jämna mellanrum.

  3. Ha nog med utrymme på ditt skrivbord för att undvika märkliga ställningar.

  4. Ta korta raster varje timme och gå i väg från skrivbordet.

  5. Undvik onödig belastning på nacke och huvudet, inte minst genom att låta bildskärmens övre del vara i ögonhöjd.

Färdigförhandlade avtal genom Visma Advantage

Den billiga vägen till inredning som får medarbetarna att vilja jobba över! Med Visma Advantage får du rabatt på kontorsmöbler hos landets största leverantörer.

Se alla avtal

Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.