Inred med växter på kontoret

Företagsväxter på kontoret leder till en bättre arbetsmiljö. Och det ger även dig ännu gladare kollegor. Men vad ska du tänka på när du skapar arbetsplatsens gröna oas? Här hittar du några tips.

Att inreda med växter har länge varit på tapeten. Du vet säkert direkt vilka blommor du ska välja, vad dina plantor behöver när du åker på semester och hur ofta du måste vattna. När du är hemma. Men när det är dags att beställa växter till kontoret så kräver det lite andra förberedelser. För mycket färg kan avskräcka vissa. Andra jobbar med gardiner fördragna, därav inget dagsljus. Och några kan inte få nog av allt det gröna. En tumregler vi gillar är därför: fördelarna ska vara fler än tiden du måste lägga ner. Både när det kommer till planering och skötsel.

Vad är bättre? Hyra växter till kontoret - eller köpa

Börja alltid med att inventera. Till exempel: Hur ser lokalen ut. Finns det tillräckligt med utrymme som främjar växtinredning. Vilka sociala ytor har arbetsplatsen. Fundera också om det finns resurser för att ta hand om allt det gröna. Dina blommor på kontoret behöver så klart vatten. Och måste dessutom hållas fria från damm och få en dusch någon gång ibland. Tidsmässigt är det just skötseln av kontorsväxter som kan upplevas som det störst hindret. Men kom ihåg att du kan ha många kollegor med gröna fingrar.

Om du har landat i att beställa växter till arbetsplatsen så väljer du och dina kollegor helt själv – allt från antal till blomsort. Vilket kan vara alldes underbart. Men, något som också kan kännas skrämmande. Som tur är behöver det inte vara antingen eller. Även om du köper blommor istället för att hyra så kan du fortfarande beställa underhåll eller anlita växtinredare. Bland annat för att få hjälp med vilka växter som passar i olika utrymmen. Du kan läsa mer om olika alternativ hos vår leverantör Ambius växter.

Några fördelar med att hyra företagsväxter:

  • Du sparar tid
  • Ingen större planering krävs
  • Dina blommor på kontoret hålls vid liv, utan att du behöver vattna

Hyra växter i Stockholm

För dig som har kontor i Stockholm och vill hyra växter så finns det ett flertal leverantörer att välja mellan. Och precis som vi hunnit vara inne på så erbjuder många växtleverantörer olika alternativ. I Stockholm kan du bland annat hyra växter och skötsel. Och många leverantörer erbjuder både levande och konstgjorda kontorsväxter.

Växter till kontoret – några tips

Vankas det semester? Oroa dig inte. Så här överlever blommorna på kontoret. För det första, om inte alla kollegor har semester samtidigt sätt upp ett schema. När det ska vattnas, av vem samt när och var växterna ska flyttas för att undvika stark solljus eller få några extra strålar. Finns det veckor där ingen är på plats så är självbevattnare ett tips. Hyr du kontorsväxter och skötsel ingår i avtalet tar din växtleverantör hand om kontorets blommor och blad. Även när ni är bortresta.

Låt växterna på kontoret ta plats. Har du en stor yta men begränsad budget – och vill få till en mysig grön känsla. Gruppera dina företagsväxter i miljöer där kollegor jobbar, ofta passerar eller umgås.

Krukväxter i all ära. Men kontor kan också piggas upp av snittblommor och buketter. Och det kan så klart skickas till kunder, partners och kollegor. Eller användas vid olika företagsevent. Oftast kan du välja att ha blomsterarrangemang löpande eller vid enstaka tillfällen. Hos vår leverantör Euroflorist kan du beställa blommor till kontoret, utan bindningstid eller volym.

Visa mindre

Vad finns det för fördelar med att beställa företagsväxter via Vismas inköpstjänst?

Rabatt på inköp till företaget

Du får rabatt från rikstäckande leverantörer inom många områden.

Få överblick och kontroll

Se hur mycket du sparar och ha full koll på vem som gör inköp till företaget.  

Färdigförhandlade avtal 

På ett och samma ställe - Vismas inköpsportal. 

Handla företagsväxter med rabatt

Spara pengar på växter till kontoret från Ambius med Visma Advantage

Ambius

10 % rabatt på växter

Läs mer om Ambius växter

 

Spara pengar på blombud med Euroflorist genom Visma Advantage

Euroflorist

15 % rabatt på blombud

Läs mer om Euroflorist

 

0:-

Prova i 3 månader utan kostnad

  •  Du sparar pengar på alla företagsinköp
  •  Du slipper förhandla med leverantörer
  •  Testa tjänsten gratis – ord. pris 549 kr/månad


Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta. Prova hur många avtal du vill i inköpsportalen utan extra kostnad. 

Kom i gång på 2 minuter