Tavlor som får dig att må bra på kontoret

För dig som arbetar på kontor innebär en helt vanlig arbetsdag många timmar av blicken fäst vid datorskärmen. Men du kan på ett enkelt sätt fylla kontorsmiljön av energi och trivsel. Runt dig själv, dina medarbetare och alla andra som kommer på besök.

En dator, ett skrivbord och en kontorsstol. Det är nog vad de flesta ser framför sig när de tänker på ett kontor. Plus kollegor, mötesrum samt en och annan kund. Men en bra kontorsmiljö består av så mycket mer än de här fysiska grundförutsättningarna. Det handlar om energier, för att använda ett slitet uttryck. För när väggar täcks av det som ögat gärna vilar på, händer någonting i varje människa. En positiv process. Som ett varmt bad efter en lång vinterpromenad. Eller ett svalkande dopp en varm sommardag.

Lokala motiv och globala perspektiv

De flesta företag är små och lokala. Men kunskap, intryck och influenser kan (bör?) hämtas från många länder, platser och kulturer och bli ett idéhistorisk komplement till det egna kontoret. Du kan låta väggarna berätta en historia. Om vad ni som företag tror på eller står för. Eller bara låta konsten – tavlorna – bygga en miljö som passar medarbetarnas temperament, kundernas förhoppningar och företagets verksamhetsmål. Allt är möjligt när hela världen är din inspirationskälla. Från kända stadsmiljöer via Fine Art-tavlor till reproduktioner av mästare som Zorn och Repin.

Tavlor om företagets historia. Eller framtid.

Konst på en arbetsplats kan alltså med fördel ses som en förlängning av företagets varumärke. Själ. Värderingar. Prioriteringar. Men möjligheterna stannar inte här. För precis som ramberättelsen behöver dialoger, handling och karaktärsbeskrivningar för att romanen ska stanna kvar i hjärtat hos läsaren, kan tavlor som fokuserar på specifika och spännande händelser i företagets historia påverka den som arbetar på – eller besöker – kontoret. Som ögonblicket när ett viktigt kontrakt undertecknades. Bubblande små svartvita stilstudier från en fest i juni, precis innan semestern skickar dig söderut och mig norrut, och kontoret blir tyst under några veckor. Ansikten hos medarbetare.

Valet av tavlor kan också bli en bro till den ljusnande framtid som är vår. I konsten är allting möjligt. Även det som inte har hänt. Så vad vill företaget? Finns det mål och mening? Låt tavlorna berätta. En mix av tavlor som förmedlar både det stora och det lilla. Perspektiven. Där det verkligt viktiga får utrymme – tillsammans med det som kan upplevas som viktigt. Kunde inte det vara något för er?

“För precis som ramberättelsen behöver dialoger, handling och karaktärsbeskrivningar för att romanen ska stanna kvar i hjärtat hos läsaren, kan tavlor som fokuserar på specifika och spännande händelser i företagets historia påverka den som arbetar på – eller besöker – kontoret.”

Trivsel och tillväxt

Att läsa är att resa och att driva företag är att…behöver göra många val och fatta ännu fler beslut. Varje dag. Vecka ut och vecka in. Året runt. Val av tavlor kanske inte avgör nästa månads budgetresultat, men med detaljer bygger man en professionell helhet. Där människor trivs och växer. Så tänk nytt, tänk om – eller fortsätt att låta konsten göra för kontoret det som inte kan mätas eller vägas. Det som bara känns.

Det händer i kroppen när du omger dig av tavlor du gillar

  • Blodtrycket sjunker
  • Lättare särskilja känslor
  • Minskad stress
  • Eventuell smärta kan lindras

Visa mindre

Fördelar med att köpa tavlor till kontoret via Visma

Få rabatt på inköp till företaget

Starka rabatter hos cirka 80 leverantörer.

Alla rabatter i vår inköpsportal 

Företagsrabatter inom områden som drivmedel, resor och mycket annat. 

Få överblick och kontroll

Se hur mycket du sparar och ha full koll på vem som gör inköp till företaget.  

Handla tavlor till kontoret med rabatt

Spara pengar på möbler och inredning från Newport med Visma Advantage

Newport

20 % rabatt på inredning

Läs mer om Newport

 

0:-

Prova i 3 månader utan kostnad

  •  Du sparar pengar på alla företagsinköp
  •  Du slipper förhandla med leverantörer
  •  Testa tjänsten gratis – ord. pris 549 kr/månad


Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta. Prova hur många avtal du vill i inköpsportalen utan extra kostnad. 

Kom i gång på 2 minuter