ePassi Måltid förenklar rutinerna på Hulebäcksgymnasiet

Med rätter som enchiladas, broccolipaj och persikodoftande kikärtsgrytor lockar Karin Lisander och hennes team närmare 2000 elever, lärare och kommunanställda till Hulebäcksgymnasiets matsal under lunchtid. Gäster som inte studerar på skolan ska betala för sin måltid och fram till i höstas var gula eller gröna kuponger det gängse betalningsmedlet.

ePassi Måltid på Hulebäcksgymnasiet

– Kupongadministrationen var krånglig för oss. Förutom att beställa och hämta nya häften fick vi lägga tid på att räkna kuponger och skicka information om köpta häften till löneavdelningen, säger Karin Lisander, köksföreståndare på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke.

Marina Dahlgren, enhetschef måltidsservice på Härryda kommun, hade sökt efter ett effektivare alternativ i flera år när hon till sist fick kontakt med ePassi som presenterade sitt transaktionsverktyg för betalning av externa måltider.

– Det uppfyllde inte våra behov, så jag förklarade hur vår verksamhet såg ut och vilka utmaningar vi önskade få lösta. Det blev en givande dialog, säger Marina Dahlgren.

Resultatet blev – efter en tids utveckling – ePassi Måltid, ett helt nytt betalsystem för måltidshantering som också är integrerat med Visma Window.

Det framgångsrika införandet på Hulebäcksgymnasiet gör att anställda kan betala sina luncher idag med samma tag som de redan identifierar sig med vid kopiatorn samt att köpet genererar ett automatiskt löneavdrag. Lösningen håller också koll på vilka som är berättigade ett lägre pris vid exempelvis pedagogiska måltider.

– Lärarna är positiva. Nu betalar de ju bara när de äter, istället för att behöva köpa ett helt häfte och ligga ute med pengarna, säger Karin Lisander. Nya användare får sin tag avläst första gången och sedan ser personalen till att de blir registrerade.

– Vi har fått bra hjälp från ePassi. Det här underlättar vårt arbete och vi behöver aldrig mer försöka tyda vad som står på kuponger som glömts kvar i tvättade byxfickor, säger Karin Lisander.