Inspirerande och nyttig läsning för dig som är intresserad av molnbaserade affärssystem för större företag. Bild: Kaboompics / Freepik

Di:s artikelserie om molnbaserade affärssystem för större företag

Dagens industri skriver under 2017 en serie artiklar om molnbaserade affärssystem för större företag, och om möjligheterna och reformerna som följer med digitalisering och automatisering. I det här blogginlägget samlar vi alla artiklarna, så att du enkelt kan ta del av intervjuer, insikter och utvecklingen kring affärssystem i molnet. Vi önskar dig trevlig läsning!

Direktkonsult får kunderna att växa i molnet

Direktkonsult har mer än 30 års erfarenhet av att arbeta i affärssystem. De var ett av Sveriges första IT-bolag som tog steget upp i molnet – och deras mål har alltid varit att följa med i den digitala utvecklingen.

Molnbaserad lösning underlättar arbetet för en av Sveriges ledande arkitektbyråer

Cedervall arkitekter har gått från litet företag till en av Sveriges ledande arkitektbyråer med offentliga byggnader som sin specialitet. Med snabb tillväxt kom kravet på en sömlös administration – och lösningen hittade de i Visma.net.

Transport- och maskinföretaget satsar på ett affärssystem i molnet

Örnfrakt är ett av Norrlands största transport- och maskinföretag med fokus på säkerhet, engagemang och utveckling. Deras mål är att följa med i digitaliseringen i samhället och vid årsskiftet går de över till affärssystem i molnet.

”Molnet är den naturliga plattformen för affärssystem”

 – Licensbaserade system med många anpassningar hör till det förflutna, både finansiellt och tekniskt, menar Erik Björelind, CFO, Lexicon IT-konsult.

Offentlig sektor mer digitaliserad än svenska företag

Offentlig sektor har kommit längre än svenska företag när det kommer till digitalisering av ekonomiska och administrativa processer. Det visar Vismas Digitaliseringsindex 2017.

CLEVER satsar på ett smart affärssystem i molnet

CLEVER vill göra det enkelt att köra och välja elbil, hitta rätt laddlösning – och ladda bilen längs vägen. Deras mål är att fortsätta att växa, men för att kunna göra det var de i behov av ett flexibelt affärssystem med en effektiv lagerhantering.

Intresset för molnbaserade affärssystem ökar

Treviga arbetar för att fler företag ska hitta kraften i molnet. Målet är att effektivisera kundernas vardag – och hjälpa dem att lyfta sin verksamhet till nya nivåer.

Doktorn kan ta emot dig i molnet

Doktor.se är ett modernt och personligt vårdföretag som arbetar med digital sjukvård. Deras innovativa tekniska lösningar går dessutom hand i hand med deras val av affärssystem i molnet.

Traventus hjälper större företag upp i molnet

Traventus vill göra vardagen för större företag både enklare, smidigare och säkrare genom att hjälpa dem att gå över till ett affärssystem i molnet.  – Vi älskar när våra kunder utmanar oss, säger Jakob Fredin, vd.

Hyper Island satsar på ett molnbaserat affärssystem

I över 20 år har utbildningsbolaget Hyper Island hjälpt människor och organisationer att öka förståelsen för olika förändringsprocesser i en alltmer digitaliserad värld. Det är därför ingen slump att de har valt att byta till ett molnbaserat affärssystem.
– Att ha ett affärssystem i molnet förenklar – och gör arbetslivet enklare, säger Helena Ekman, CIO.

Effektivare lagerhantering för större företag

Vem har inte beställt hem saker och upptäckt att det saknas delar i paketet. Medan irritationen stiger berättar leverantören att det tar tre till fyra veckor innan de kan hjälpa dig. Om företaget hade haft sin lagerhantering i molnet hade de haft alla skruvar hemma.

”Vi ligger i framkant när det gäller ny teknologi”

Det blåser nya vindar inom Nordens företagsklimat. Nu är det slut med att försöka anpassa sig efter föråldrade affärssystem. Med hjälp av molnet kan varje företag sätta upp sina egna spelregler.

Så får större bolag full kontroll över sina tillgångar

Glöm tidsödande dubbelkontroller av finansiella rapporter eller försenade fakturor. Med ett affärssystem i molnet får du fullständig kontroll över ditt företag.

– Jag har aldrig haft en så lugn semester som i år. Jag behövde inte åka in till kontoret utan kunde sköta allt från min mobil, säger Rade Kocovski, ekonomichef på Visma Software

Åtta myter om molnbaserade affärssystem

Låg säkerhet och data som lagras bortom företagets kontroll. Här är de åtta vanligaste myterna om molnbaserade affärssystem.

Spetskompetens lyfter större företag i molnet

Den tekniska utvecklingen går allt snabbare och det börjar bli hög tid för större företag att se över sina affärssystem. Framtidssäkra din IT genom pålitlig, skalbar och säker drift i molnet – och koncentrera dig på att få ditt bolag att växa.

Känt kaffeföretag valde molnbaserat affärssystem

Nespresso erbjuder kaffe av högsta kvalitét som övervakas noggrant genom hela värdekedjan, från hållbar producering av kaffebönor till distribution av färdig produkt. Därför är det också naturligt att Nespresso Business Solutions har valt att satsa på Nordens bästa affärssystem i molnet.

Närproducerad teknologi för bättre affärer

Det är både tidskrävande och svårt att anpassa ett amerikanskt eller sydeuropeiskt affärssystem efter nordiska marknaden. Genom att välja ett närproducerat alternativ kan större företag både effektivisera sitt arbete – och öka produktiviteten.

Ett affärssystem i molnet ger högre säkerhet

Det finns företag som lägger hundratals timmar på systemutveckling. Men det finns också bolag som inte spenderar en enda timme på uppgraderingar. Deras hemlighet är ett affärssystem i molnet.

”Framtiden finns i molnet”

Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning till en halv miljon medlemmar över hela Sverige. Organisationens idrottsförening i Stockholm har valt att satsa på ett molnbaserat affärssystem som både är effektivt och enkelt att använda.

Molnet skapar nya möjligheter för större företag

Alla företag är unika, men behovet av ett stabilt affärssystem är lika stort i alla branscher. Digitaliseringen i samhället och möjligheten att samla all information i molnet har öppnat upp ett helt nytt sätt att arbeta på.

Säkerhetsföretag hyllar molnbaserat affärssystem

Det instabila läget i världen skapar både oro och rädsla. För säkerhetsföretaget Sensec AB har det inneburit en ökad efterfrågan av deras tjänster. Genom att byta affärssystem har de skapat en effektivare organisation – och dragit ner på utgifterna.

Molnet gör större företag effektivare

Tänk om det fanns ett affärssystem för större företag som fungerade som ett självspelande piano? Och där ekonomiavdelningen aldrig behövde oroa sig över försenade fakturor eller långdragna rutiner. Lösningen är redan här – och den ligger i molnet.

Unikt affärssystem lyfter större företag

Kostsamma uppgraderingar, långa inkörningsperioder och ineffektiva organisationer är en mardröm för större företag som hellre vill lägga både tid och pengar på att växa – och utveckla sin verksamhet. Lösningen är ett molnbaserat affärssystem.

Hela affärssystemet i din ficka

För tio år sedan hade många skrattat åt tanken på att ett helt affärssystem kan rymmas i en ficka. I dag är det mobila livet verklighet för Vismas kunder som har förstått nyttan av att allt arbete inte behöver skötas från kontoret.

Molnet hjälper större företag att växa

Att ha verksamheten uppe i det blå är framtiden för större företag. Genom att byta till ett molnbaserat affärssystem öppnas en ny värld där ekonomi, lager och logistik samlas på ett och samma ställe.  

Molnbaserat affärssystem förenklar arbetet för större grossistföretag

Mark & Infra är ett av Mälardalens snabbast växande grossistföretag med ett högt kvalitets- och miljötänk som genomsyrar hela organisationen. Med hjälp av Vismas molnbaserade affärssystem för har de kontroll över alla delar i bolaget.

Samlar alla kvitton – med bara ett enda klick

Snart är semestern här och många chefer och ekonomiavdelningar hanterar högar av kvitton för att de anställda ska få tillbaka sina utlägg i tid. Ett tidsödande arbete – som kan skötas med ett klick.

Kraftfullt affärssystem utan servrar – anpassat för större företag

Visma har under flera år lyssnat på stora företag över hela Norden för att kunna hjälpa dem att effektivisera sin vardag. Resultatet är Visma.net – ett webbaserat affärssystem som är byggt direkt för molnet.

Receptet på framgång: Så sparar chokladgrossisten tid och pengar

För chokladgrossisten Åsö i Åtvidaberg är kvalitet en avgörande ingrediens i verksamheten. Tack vare ett nytt effektivt affärssystem i molnet sparar företaget både tid och pengar – och säkrar en god kvalitet.

 

Christian Sjöstrand är copywriter på Visma Software. Med passion för kommunikation och innovation är han särskilt intresserad av interaktionen mellan människor och digital teknik.
Kom i kontakt med Christian: