Tillbaka till huvudmeny

E-faktura gör skillnad

Antalet användare av e-faktura ökar snabbt och är nu uppe i över 4,1 miljoner i Sverige. Tänk att varje elektronisk kundfaktura spar er 10 kr, värdefull tid och bidrar till ökad kontroll och trygghet…

E-faktura gör skillnad

Med nätverket för elektroniska affärer (NEA)s lönsamhetskalkylator kan du snabbt och enkelt se hur mycket din verksamhet skulle spara på att använda er av e-fakturering.

Enligt NEA räknar man med en besparing om minst 10 kr per kundfaktura som skickas elektroniskt, vilket avser minskade kostnader för distribution, papper och kuvert samt förenklad hantering. Vilka tids- och kostnadsbesparingar skulle ni kunna göra på ett år?

Se NEAs lönsamhetskalkyl för en snabb bild av besparingar genom att digitalisera era kundfakturor och gå gärna vidare till den mer omfattande lönsamhetskalkylen.

Fler än 4,1 miljoner användare

Enligt Svenska e-fakturabolaget skickades under 2017 drygt 138 miljoner e-fakturor till fler än 4,1 miljoner mottagare via svenska banker, vilket är en ökning med hela 16,4 miljoner e-fakturor jämfört med året innan.

Med digitaliseringens snabba frammarsch och den kommande lagen (från 1 april 2019) om att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras elektroniskt kommer vi garanterat se stora ökningar även för i år.

Varför e-faktura?

Fördelarna med elektronisk fakturering är många för såväl användare som mottagare, några exempel:

 • Ökad kontroll – elektroniska fakturor kan spåras och följas samt att viktiga uppgifter såsom förfallodatum, fakturanummer, belopp etc. alltid är korrekta.
 • Ökad trygghet – som användare vet du att data registreras snabbt och korrekt i mottagarens lösning, som mottagare vet du att du får korrekta och automatiserade poster och förslag.
 • Minskad administration – som mottagare slipper du scanna pappersfakturor och som användare slipper du kuvertering, frankering och postgång.
 • Minskad miljöpåverkan – redan ett mindre antal fakturor gör skillnad när det kommer till minskade koldioxidutsläpp. Ju mer ni digitaliserar, desto mer minskar ni er miljöpåverkan.

I vårt affärssystem i molnet hanterar Visma.net AutoInvoice alla inkommande och utgående fakturor i bakgrunden med stöd för att skicka, ta emot och konvertera elektroniska fakturor och kreditfakturor. Har ni mottagare som inte använder samma tjänst hjälper vi er att sätta upp en mottagningstjänst för dem!

Vill du veta mer om Visma.net? Kom på webbinar eller boka ett möte!

Självklart finns också stöd för e-faktura i våra övriga affärssystem som exempelvis Visma Business, Visma Control och Visma PX, läs mer här.

Mest populära

 • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

  Bilpolicy – gratis mall till företaget

  Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.

 • Personalhandbok – gratis mall

  Personalhandbok – gratis mall för företag

  En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.