Smidiga processer
med Visma e-faktura

Med Visma e-faktura skickar ditt företag automatiskt fakturor till alla era kunder som de vill ha dem - elektroniskt, som pdf eller på papper.

1 april 2019 träder lagen om krav på e-faktura mot offentlig sektor i kraft. Anslut er till ett av Nordens snabbast växande nätverk där nya kunder dagligen registrerar sig för att ta emot e-faktura. 

Kontakta oss så hjälper vi dig

Visma e-faktura är en del av InExchange Network. 
Med tjänsten skickas fakturor i det format dina kunder önskar. 
Se själv hur det fungerar:

 

Strävar ni efter en pappersfri ekonomi?

Elektronisk fakturahantering är en del av en digital ekonomiadministration. Vill du lära dig mer? Vår guide riktar sig till dig som överväger att övergå från manuell till elektronisk ekonomiadministration.

I guiden tar vi upp:

  • Fördelarna med elektronisk ekonomiadministration
  • Hur ni tar beslutet
  • Och hur ni kommer igång med projektet

Hämta guiden direkt till din inkorg.

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke

För att automatisera era processer och kunna arbeta mer effektivt behövs ett bra verksamhetssystem i grunden. Läs mer om Vismas ekonomi- och affärssystem

Skicka fakturor

Idag går samhället mer och mer åt att skicka e-fakturor. Det sparar både tid, pengar och miljö. När du kopplar upp dig mot Vismas nätverk, hanterar nätverket vilka av dina kunder som kan ta emot e-faktura, pdf eller pappersfaktura och distribuerar dina fakturor på det billigaste sättet.

Skippa skrivaren

Du behöver varken printa, kuvertera, frankera eller posta. Eftersom nätverket alltid är uppdaterat behöver du aldrig ändra leveranssätt av din faktura manuellt. Om kunden ändrar sitt mottagningssätt, så görs det automatiskt i nätverket.

Mest nytta får du genom att ansluta dig till att både skicka och ta emot fakturor via Visma e-faktura, men det går också bra att enbart skicka fakturor.

Ta emot fakturor

Att automatisera flödet av leverantörsfakturor genom att hantera dem elektroniskt är inte längre en nyhet. Det är nästan ett måste i ledet att effektivisera verksamheten och slippa lägga dyrbar tid på manuella arbetsuppgifter. 

Glöm scannern

Med Visma e-faktura behöver ni aldrig mer tänka på vilket format som era leverantörer skickar fakturan i. Alla format tas emot helt elektroniskt av Visma e-faktura och läses in direkt i ert fakturahanteringssystem. Det gäller oavsett om leverantörerna skickar fakturor elektroniskt, via e-post eller på papper. Ni behöver aldrig mer stå vid scannern.

Mest nytta får du genom att ansluta dig till att både skicka och ta emot fakturor via Visma e-faktura, men det går också bra att enbart ta emot fakturor.

Läs mer om elektronisk fakturahantering

Vad skulle ni vinna?
Hur mycket skulle ni spara?

Att ställa om till e-faktura och modernisera era fakturaflöden är en av de mest hållbara investeringarna ni kan göra i er vardag. Här till höger ser du två rent ekonomiska exempel.

Utöver de konkreta ekonomiska och miljömässiga besparingarna bidrar användandet av e-faktura också tydligt till mer effektiv hantering och avsevärt minskad tid för administration.

Vill du få en snabb bild av vilka besparingar ni skulle göra genom att använda e-faktura, se NEAs lönsamhetskalkyl.

  • Ta emot fakturor - man räknar med att en pappersfaktura kostar ca 80 kr att skanna, kostnaden för att istället ta emot via e-faktura uppskattas till 2,50 kr. Extern skanning 6,70 kr.
  • Skicka fakturor - Enligt nätverket för elektroniska affärer (NEA) räknar man med en besparing om minst 10 kr per kundfaktura som skickas elektroniskt. 

Lönsamhetskalkyl

Nätverket för elektroniska affärer (NEA)s lönsamhetskalkyl ger er en bild av vad ni skulle spara på att hantera era kundfakturor elektroniskt. 

Krav på e-faktura

Allt fler företag satsar på miljöbesparande åtgärder. Att skicka fakturor elektroniskt sparar mycket papper och därför ställer många leverantörer idag högre krav på att deras kunder ska kunna ta emot elektroniska fakturor. Med Visma e-faktura kan ni tillmötesgå leverantörernas krav, oavsett hur de väljer att skicka fakturorna och ni hjälper till att spara på miljön.

Leverantörsbearbetning

Har ni leverantörer som envisas med att skicka pappersfakturor? Hanteringen av pappersfakturor är kostsam både för er och för miljön. Vi hjälper därför er att bearbeta era leverantörer och ställa krav på att de ska gå över till elektroniska fakturor. Det vinner både ni och de på.

Krav på e-faktura i offentlig sektor med start 1 april 2019

Ekonomistyrningsverket har på uppdrag av regeringen sett över konsekvenserna av ett lagkrav på elektroniska fakturor till offentlig sektor.
Ett beslut är taget och ett krav för e-faktura mot offentlig sektor träder i kraft 1 april, 2019.

 

Systemkrav

Se vilken version av ert affärssystem som behövs för att ni ska kunna använda Visma e-faktura:

För att kunna ta emot e-fakturor behöver ni dessutom ha något av följande:

  • Visma Document Center 9.0 eller senare
  • Visma Document Center Enterprise 7.0 eller senare

Läs mer om elektronisk fakturahantering

010-14 12 777

Maria Tufvesson, säljkoordinator

Hur kan jag hjälpa dig och ditt företag?

Hör av dig så kan jag berätta mer om hur ni ansluter er till tjänsten Visma e-faktura och vilka besparingar ni kan göra genom att fakturera elektroniskt.

För att ta del av information och aktiviteter på Visma behöver vi ditt samtycke
Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen här.