Tillbaka till huvudmeny

5 argument för utlägg och reseräkningar i mobilen

Med ett affärssystem i molnet har du vad som behövs för att digitalisera er process för utlägg och reseräkningar. Och självklart ska du kunna göra det du behöver via mobilen.

5 argument för utlägg och reseräkningar i mobilen

För tio år sedan hade många skrattat åt tanken på att ett helt affärssystem kan rymmas i en ficka. Nu är det verklighet och av de vanligaste ekonomiska processerna är utlägg och reseräkning bland det som företag digitaliserar i en allt snabbare takt, enligt Vismas Digitaliseringsindex 2018.

Många av oss har redan anpassat mycket i livet efter den tekniska utvecklingen och att exempelvis kunna beställa resor, få vård, handla mat eller göra bankärenden via mobilen hör till vardagen. Självklart ska vi då också kunna jobba obehindrat på samma sätt.

Molnet. Mobilen. Nuet.

Med ett molnbaserat affärssystem som Visma.net kan du inte bara jobba obehindrat var du än befinner dig utan även använda mobilen för det mesta av det du gör vid datorn på kontoret. Som exempelvis att lägga ordrar eller godkänna reseräkningar, utlägg och inkommande fakturor. Allt du behöver (utöver affärssystemet) är en uppkoppling.

Vismas mobilstrategi innebär en ständig utveckling och ny funktionalitet samt nya applikationer i systemet släpps regelbundet.

Ett exempel är appen Visma.net Expense för reseräkning och utläggshantering i molnet. Ta en bild av ditt kvitto med mobilen, lägg till nödvändig information och skicka direkt för godkännande av chef (som i sin tur också kan godkänna direkt i appen).

5 argument för utlägg och reseräkningar i mobilen

 • Registrera utlägg och reseräkning direkt och inte “sedan”.
 • Slipp hålla reda på papperskvitton, fota med mobilen och ladda upp.
 • Ekonomiavdelningen får en bättre överblick.
 • Du får bättre koll på hur mycket pengar du kan vänta dig.
 • Flöden för bland annat utlägg, traktamenten och representation blir tydliga.

Dessutom uppdateras systemen automatiskt när Skatteverket ändrar regler och ersättningsnivåer, vilket minskar risken för oavsiktliga misstag.

Kom på webbinar om Visma.net

Detta inlägg bygger på en artikel producerad av Brand Studio i samarbete med Visma som tidigare publicerats på Dagens Industri.

Mest populära

 • Julklapp, julbord eller julfest?

  Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

 • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

  När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

 • Nya pensionsåldrar från 2023

  Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.