Tillbaka till huvudmeny

Spetskompetens underlättar vägen till molnet

Ni behöver inte ha all kompetens internt för att modernisera och välja ett affärssystem i molnet. Våra partners hjälper dig på hela resan.

Spetskompetens underlättar vägen till molnet

Enligt en kartläggning (baserad på 3600 företag) vi på Visma gjorde i början av året har tre av fyra svenska bolag ett ekonomi- eller affärssystem som är äldre än tio år. Det betyder att en stor del av landets företag går miste om de möjligheter som moderna system klarar av.

Att byta affärssystem kan kännas både nervöst och osäkert. Det är bekvämt att förlita sig på gamla rutiner, och många oroar sig för att man inte har den kompetens som krävs för att välja, implementera och underhålla ett nytt system.

Ett bra val för de flesta större företag som vill modernisera är att välja ett molnbaserat affärssystem som varken kräver egna servrar eller tid och resurser för uppgraderingar och tekniskt underhåll. Och möjligheten till stöd av konsulter med spetskompetens är en del av “paketet”.

– Våra certifierade partners har ett stort ansvar eftersom de är med kunden från första säljmötet till leverans och support. De ansvarar även för förstudier och implementeringen av systemet, säger Maria Tufvesson, partner manager på Visma Software.

Våra partners finns nära dig, och kan din bransch

Visma.nets certifierade partners finns över hela Sverige. Förutom att de har kunskap om den lokala marknaden är de även experter inom olika områden, som till exempel livsmedelsindustrin och tjänste- och grossistbranschen.

– När ett företag vill bli en certifierad partner så utvärderar vi dem för att se om de har rätt kompetens – och förstår vad vi och kunderna förväntar oss. Även om Visma.net är användarvänligt och relativt intuitivt så är det ett kraftfullt maskineri som ställer höga krav på partners, säger Maria Tufvesson.

Alla konsulter måste gå en omfattande utbildning för att certifiera sig. De vidareutbildas också minst en gång om året, allt för att kunna ge dig som kund bästa möjliga stöd och hjälpa dig dra nytta av de många nyheter och förbättringar som kommer löpande i en molntjänst.

– De kunder som jag pratat med vill ha ett affärssystem som är tillgängligt, har hög säkerhet samt mobilitet. De vill inte heller investera i dyr hårdvara och lägga ner det jobb som kommer med en server. Med Visma.net kan de också automatisera flera processer, säger Maria Tufvesson.

Vill du se hur det funkar? Se webbinars om Visma.net.

Representerar du ett IT-konsultföretag som vill bli partner inom Visma.net? Läs mer här!

Detta inlägg bygger på en artikel producerad av Brand Studio i samarbete med Visma som tidigare publicerats på Dagens Industri.

Mest populära