Tillbaka till huvudmeny

Molnet ger företag nya möjligheter

Med digitaliseringen blir affärssystemet ett allt viktigare nav i verksamheten. Genom att välja en molnlösning får ni en plattform som även driver förnyelse.

Molnet ger företag nya möjligheter

För de allra flesta företag utgör affärssystemet ett viktigt nav i verksamheten. Med digitaliseringen har valet av affärssystem kommit att bli allt viktigare, på grund av de många fördelar modern teknik för med sig.

Molnet öppnar inte bara upp helt nya sätt för företag att jobba på, utan fungerar för många även som en katalysator för ett mer omfattande förändringsarbete.

Som Nordens ledande leverantör av programvara och tjänster för ekonomisk administration har vi på Visma följt med i den tekniska utvecklingen i över 15 år med ett ständigt öra mot marknadens behov. Och när vi för några år sedan lanserade vårt molnbaserade affärssystem Visma.net var vi väl rustade.

Fördelar med ett molnbaserat affärssystem

Bland de övergripande fördelarna med ett molnbaserat affärssystem kan nämnas att din verksamhet får allt i en lösning, och slipper servrar som tar plats och teknikproblem.

  • Alltid den senaste versionen – utan att ni behöver tänka på uppgraderingar och uppdateringar.
  • Säkerhet och trygghet – med en molntjänst behövs inga egna servrar, eller resurser som säkerställer säkerheten. Det ingår i tjänsten.
  • Anpassnings- och skalbart – funktionerna i Visma.net kan enkelt anpassas efter varje kunds behov och du skalar enkelt upp eller ner funktionalitet efter behov.
  • Mobilt och platsoberoende – att kunna logga in och jobba i affärssystemet var du än befinner dig från dator, platta eller mobil gör ett mobilt arbetssätt möjligt. På riktigt.
  • Sänkta kostnader för IT – en abonnemangstjänst reducerar oförutsägbara investeringskostnader. Och ni betalar bara för det ni använder.

Några exempel

Många är de kunder i vitt skilda branscher som vittnar om just nya möjligheter och stora effektivitetsvinster tack vare molnet och automatisering. Några exempel:

  • För industritjänsteföretaget Laser Components blev valet av nytt affärssystem avgörande för att kunna lägga mer tid på kärnverksamheten och dess utveckling.
  • Medtechbolaget LifeAssays ville komma bort tidskrävande pappersarbete och halverade tiden som tidigare lades på bokföring.
  • För verktygsspecialisten Toolbox blev växtvärk avgörande för steget till molnet där integrationen med deras befintliga webbshop snabbat upp försäljningsprocessen avsevärt.

Precis som i ovan exempel tar många större företag stöd av en certifierad Visma-partner på sin digitaliseringsresa. Att ha en konsult med spetskompetens och god förståelse för den egna branschen med redan från start och vidare hela vägen är många gånger en garant för en lyckad implementering. Och för nya möjligheter att öppnas.

Vill du veta mer om Visma.net? Kom på webbinar eller boka ett möte!

Detta inlägg bygger på en artikel producerad av Brand Studio i samarbete med Visma som tidigare publicerats på Dagens Industri.