Så skickar du paket utrikes

Det är ofta många frågor som dyker upp när det är dags att frakta utomlands. Speciellt om det är första gången din produkt skickas från vårt avlånga land. Men att exportera och importera är faktiskt inte så svårt. Även om det såklart finns några saker att tänka på. Med vår fraktlösning kan du skicka paket till och från i princip alla länder i världen så länge Sverige är avsändare eller mottagare. När du valt det land du vill skicka paket till (eller importera från) får du upp de frakttjänster du kan skicka med. Men också beräknat pris.

Nuförtiden handlar många både lokalt och globalt. Varor som produceras hemma i ateljen kan komma att skickas till andra sidan jorden. Eller skorna som ska säljas i den lilla hörnbutiken i Småland kanske importeras från Italien eller Sydamerika. Och beroende på vilket land du fraktar till så är det lite olika regler och riktlinjer att förhålla sig till. Allt från vad du får skicka till vilka dokument som behövs. Till exempel ska du skicka ett paket till ett land som inte är med i EU så är det andra saker att ha koll på än om det är ett land som ingår i EU. Mer om paket inom EU kan du läsa om här.

Men vi börjar här. Tulldokument: Vad är det? Ett tulldokument är helt enkelt ett dokument som visar vad det är du skickar och som måste följa med när du fraktar till och importerar från länder som inte är med i EU. Om du skickar paket utomlands ofta så kanske du redan har tulldokument i din programvara, men det finns också en mall i Fraktera som du kan använda. Den fylls dessutom automatiskt med vissa av uppgifterna som du redan har angett. Såsom avsändare och mottagare. Och du kan välja om du vill ha den som en handels- eller proformafaktura. När dokumentet är ifyllt så sparas det enkelt ned som PDF och du bifogar den med din sändning. I vissa fall behöver du också mejla den till transportören tillsammans med sändningsnumret.

Att en fraktsedel ska finnas med när du skickar ett paket till kvarteret bredvid vet du säkert redan. Men visste du att den också ska följa med när du fraktar utomlands? Fraktsedeln skriver du enkelt ut via Fraktera, antingen med standardskrivare eller etikettskrivare.

När du skickar paket utomlands så kan det tillkomma tullavgift. Bokar du sändningar med vår fraktlösning så får du på vissa frakttjänster upp om din bokning blir tullpliktig. För några tjänster kan du också välja fraktvillkor. Det vill säga om mottagaren ska betala tullavgiften eller inte. Vill du veta mer om vad som gäller kring tullavgifter så är du alltid välkommen att kontakta vår fraktkundservice. Alla vardagar under kontorstid. Via mejl: i[email protected] eller telefon 010-141 29 00.

I ett paket så ryms det lite allt möjligt. Varor, produkter och livsmedel. Ibland packar du kanske något från ditt standardsortiment som du redan har hunnit frakta utomlands. Eller så har du en helt ny produkt som skickas för första gången. När du skickar paket utomlands (och även inom Sverige) så finns det vissa produkter som inte får skickas alls. Dessutom finns det varor som får skickas och importeras men med restriktioner. Om du är osäker på vilka regler som gäller kring ditt sortiment och utbud så kan du vända dig till Tullverket eller Exportrådet.

Skicka paket utomlands billigt

Om du bokar din sändning via vår fraktlösning så kan du snabbt och enkelt jämföra vilken frakttjänst som blir billigast att frakta med. Fraktpriset varierar beroende på om godset skickas med till exempel flygfrakt eller lastbil, storlek på ditt paket och antal leveransdagar. Här på webben kan du fylla i vad du ska skicka och till vem så får du fram beräknat fraktpris för din utlandsfrakt. Vill du gå vidare och boka en frakt så kan du prova vår fraktlösning utan kostnad i ett helt kvartal.

Visa mindre

Beräkna din fraktkostnad

Beräkna din fraktkostnad

Här kan du se vad din frakt beräknas kosta och jämföra med tillgängliga frakttjänster.

Prova nu

Exportera och importera med Fraktera

Frakter till och från utlandet. Vad behöver man tänka på? Och hur använder man Fraktera just för utlandsfrakter?  

Se vårt webbinarium om frakter till och från utlandet

Webbinarium: Exportera och importera med Fraktera

Vad finns det fördelar med att skicka paket utomlands med vår fraktlösning?

Se beräknat pris 

För din export- och importfrakt. Och jämför med tillgängliga frakttjänster.

Boka din frakt

Och skriv ut fraktdokument direkt i fraktlösningen.

20 dagars kredittid

Och du kan se din orderhistorik direkt i frakttjänsten.

Fraktbolag som ingår i Fraktera

Dhl

55 % rabatt på frakt hos DHL

Läs mer om våra rabatter från DHL Freight och DHL Express

DSV

Upp till 70 % rabatt på frakt hos DSV

Läs mer om våra rabatter DSV

UPS

Upp till 70 % rabatt på frakt hos UPS

Läs mer om våra rabatter hos UPS

Postnord

7 % rabatt på frakt hos Postnord

Läs mer om våra rabatter från Postnord

Frakt till Norge

Skicka paket till Norge

Ska du skicka paket utomlands? Med Norge som leveransadress. Här har vi samlat några tips.

Läs mer om frakt till Norge här.

Skicka paket till England

Skicka paket till England

Hur fungerar det? Kan du skicka paket till både privatpersoner och företag? Till och från England. 

Läs mer om frakt till England här

0:-

3 månader utan kostnad

  Spara tid och pengar på alla frakter

     Enklare att boka med vår fraktlösning

   Prova gratis – ord. pris 549 kr / månDu är igång på 2 minuter!

Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta.