Så fraktar du till och från England

En vara eller produkt som skickas till England. Till en privatperson eller ett företag. Som ska vara framme i morgon eller nästa vecka. Hur fungerar det? Vilket fraktleverantör är bäst att välja? Och vad kostar det? Det och mycket annat reder vi ut här.

Som du säkert redan vet är inte England längre en del av EU. Det innebär att när du skickar ett paket till England så måste en Handels- eller Proformafaktura följa med - i tre exemplar. Du kan använda mallen som finns i Fraktera. Dessutom tillkommer det för det mesta en tullavgift.

Men vi börjar från början. Med Fraktera kan du både skicka paket till England och importera från. Det går lika bra att frakta till privatpersoner som till företag. Och du kan enkelt jämföra olika fraktbolag, leveranstid och pris. Det finns inget fast fraktpris till England utan det kan se lite olika ut, beroende på när ditt kolli ska vara framme, storlek och frakttjänst. När du använder vår fraktlösning fyller du i leverans- och mottagaradress plus paketets mått för att få fram tillgängliga leverantörer för frakt till England och beräknat pris. Vilken leverantör du väljer är helt upp till dig och ditt företags behov.

En till tre dagar. Två till sju dagar. Fem arbetsdagar. Precis som att priset på frakt till England kan variera utifrån olika parametrar så skiljer sig också leveranstiden åt. Har du bråttom eller gott om tid. Var i England ska paketet hamna. Är det stort eller litet. Fundera över vilka faktorer du vill ta i beaktning innan du klickar på expressfrakt eller standard.

Packa paket som ska skickas till Storbritannien - 3 tips

Fraktdokument, kvittenslista, försäkring, inbärning och grön frakt. Det är alla exempel på saker du måste tänka på eller ta ställning till innan du skickar paket till England. Men dessförinnan så finns det en sak som möjligtvis är ännu lite viktigare. Hur du packar dina varor.

  1. Rätt typ av emballage för din produkt. Alla produkter ser lite olika ut. Den kan vara ömtålig, väldigt stor eller innehålla något flytande. Oavsett vad det är du ska skicka se till att du har material som skyddar just ditt kolli.
  2. Inte för mycket, men inte heller för lite förpackningsmaterial. Du kanske har ett standardsortiment. Eller så är det helt olika produkter som fraktas till Storbritannien. Varje gång. Se till att anpassa kartongen (och skyddsmaterialet) utifrån innehållet så du inte betalar en högre fraktkostnad än du behöver.
  3. Passa på att ge kunden en bra “unboxing-upplevelse”. Här kan du använda material som är brandat utifrån ditt företag och produkt och som gör att kunder i England vill fortsätta att öppna paket från dig. Om och om igen.

Visa mindre

Beräkna din fraktkostnad - Fraktera

Beräkna din fraktkostnad

Här kan du se vad din frakt beräknas kosta och jämföra med tillgängliga frakttjänster.

Prova nu

Fördelar med vår fraktlösning - Fraktera

Se vad frakten beräknas kosta

Innan du bokar din sändning till England. 

Skriv ut fraktdokument 

Och kvittenslista direkt i Fraktera.

Få full koll på orderhistoriken

Eftersom alla dina frakter är på ett och samma ställe. 

Fraktbolag som ingår i fraktlösningen

Dhl

55 % rabatt på frakt hos DHL

Läs mer om våra rabatter från DHL Freight och DHL Express

DSV

Upp till 70 % rabatt på frakt hos DSV

Läs mer om våra rabatter DSV

Postnord

7 % rabatt på frakt hos Postnord

Läs mer om våra rabatter från Postnord

UPS

Upp till 70 % rabatt på frakt hos UPS

Läs mer om våra rabatter hos UPS

0:-

3 månader utan kostnad

  Spara tid och pengar på alla frakter

     Enklare att boka med vår fraktlösning

   Prova gratis – ord. pris 549 kr / månDu är igång på 2 minuter!

Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta.