Min resa

Mitt yrkesliv började som konsult efter universitetsstudier inom statistik och matematik, där blev jag också för första gången exponerad mot programmering och data, något som har kommit att definiera min karriär i stort. Efter tiden som konsult inriktad jag mig mot bank och finans (EnterCard samt Nordnet Bank) där mina främsta erfarenheter relaterar till Machine Learning inom områden som kreditrisk och marknadsanalys, men även experiment design (A/B testning) och annat som faller inom ramarna för analys ur ett kvantitativt perspektiv. Jag kom till Visma i September 2019 med syftet att hjälpa skapa en proaktiv och datadriven strategi för de finansprodukter som Visma erbjuder SMB segmentet inom Vismas system. I min roll som Chief Data Scientist har jag även privilegiet att leda ett team bestående av data scientist, data engineers och data analysts som driver detta arbete framåt dagligen i Vismas produkterbjudande mot kund.

Patrik-633x920@1x_2.jpeg

Livet på Visma

Visma som koncerngrupp har ett oerhört brett produkterbjudande, och närvaro både lokalt och internationellt, vilket gör att man hamnar i en miljö med goda förutsättningar att skapa värde genom utveckling av datadrivna produkter. Visma växer även väldigt snabbt och arbetstempot är högt, med många olika utmaningar, så om man trivs i denna typ av klimat har man alla möjligheter att utvecklas, både som person och professionellt. 

Utanför jobbet

Mina barn och familj är naturligt väldigt viktig i min tillvaro, och min tid går först och främst till dem. Utöver nära familj och vänner spenderar jag tid med matlagning och husbestyr, jag tycker även mycket om träning med skivstång och att åka skidor, något jag försöker göra så ofta möjlighet ges.

En vanlig dag

I rollen som Chief Data Scientist får jag användare av Vismas system bättre och mer personligt anpassade finansiella produkter. Så här kan en arbetsdag se ut för mig:

Förmiddag

Stiger upp mellan 0400-0430 och tränar eller sätter mig och jobbar.
Synkar med mitt team runt 0900 för att förstå dagens agenda, beroenden och hur arbete fortlöper. Möten avhandlas tillsammans med arbete på större löpande projekt.

Eftermiddag

Jobb med större löpande projekt, och diverse möten. Försöker komma hem i rimligt tid för att laga middag. Kort arbete med egna projekt.

Kväll

Kort promenad för att få frisk luft och rensa tankar samt reflektera över dagen. Spendera tid med familjen genom läsning, lekar eller annan tid i aktivitet tillsammans. Varvar ned med böcker,, dokumentär eller en bra serie.

Bli en del av oss

Våra medarbetare älskar vår starka företagskultur och möjligheten att utvecklas.

Jobba på Visma