Min resa

Efter att ha inlett min karriär som IT-tekniker sökte jag mig efter några år till Mittuniversitetet i Östersund där jag läste programvaruutveckling. Jag var helt inställd på att bosätta mig där. Men när IT-bubblan sprack i början av 2000-talet så vart det som det blev och vi flyttade tillbaka ner till Stockholm igen. Arbetade inom IT på ett och samma företag i olika roller med allt från nätverk till integrationslösningar. Efter 18 år som företagets MacGyver var jag ganska trött på att arbeta inom en större koncern och sökte mig till ett mindre och mer familjärt företag. Vi blev strax därefter uppköpta och är nu en viktig del av Visma. Trodde först att det skulle vara negativt men det är faktiskt det bästa som kunde ha hänt!

Magnus-633x920@1x.jpeg

Livet på Visma

Jag trivs väldigt bra på Visma, kanske mestadels för att kulturen är så inkluderande, oavsett vilket team man arbetar i. Vi fikar tillsammans och samlas ibland på nån kafferast eller kväll och spelar brädspel eller gör något annat kul. Vi har standups varje dag och det fungerar utmärkt med möten även på distans om man arbetar hemifrån. Jag älskar kreativiteten och problemlösandet inom teamet. Det känns som att ens åsikter räknas och att ledningen satsar på att vi anställda ska trivas på arbetsplatsen.

Utanför jobbet

På fritiden blir det mycket träning men har en massa olika intressen, det varierar en hel del men tycker att det mesta som anses nördigt är riktigt kul. Kan vara allt från att leta geocacher till att spela tv-spel eller kanske se på en fotbollsmatch. Älskar min familj väldigt mycket så försöker hitta aktiviteter vi alla tycker är kul.

En vanlig dag

I rollen som utvecklare jobbar jag på att vår produkt hela tiden ska bli bättre med nya funktioner och uppdateringar för att kunderna ska få det bästa på marknaden. Så här kan en arbetsdag se ut för mig:

Förmiddag

Går ofta upp riktigt tidigt och växlar med att antingen äta frukost i lugn och ro eller hinna med ett löppass. Försöker väcka resten av familjen. Daglig standup med teamet och utveckling fram till lunch.

Eftermiddag

Om jag inte hann med ett löppass på morgonen blir det ofta någon typ av träning på lunchen. Utveckling och te-drickande. Det blir många koppar på en dag. Vi arbetar enligt SCRUM så det blir en hel del interna  scrum-relaterat möten. Avslutar dagen med att checka in det jag kodat under dagen.

Kväll

Tar gärna en lång promenad med hunden efter jobbet för att rensa tankarna lite. Poddinspelning eller annan aktivitet. Umgås med familjen, se på tv eller liknande. Läser alltid en bok nån timme innan jag lägger mig.

Bli en del av oss

Våra medarbetare älskar vår starka företagskultur och möjligheten att utvecklas.

Jobba på Visma