Min resa

Jag studerade Industriell ekonomi på KTH och kom i kontakt med Visma på KTHs affärsmarknadsdag. Vismas representanter såg ut att ha roligt, de skojade och skrattade, och jag tänkte: “Där vill jag jobba!”. Följande sommar fick jag drömjobbet som Summer Intern och efter examen började jag Vismas Management Trainee-program. Under traineeåret arbetade jag inom en rad olika områden och landade i att jag intresserades av produktutveckling vilket ledde till rollen som projektledare för automatisering. Vi byggde upp ett nytt automatiseringsteam och så småningom fick jag också personalansvar. Efter tre år var det dags för nya utmaningar och idag arbetar jag som director för flertalet produkter och dess utvecklingsteam. Jag ansvarar därmed för produktstrategier, hur vi ska ta produkterna till nästa nivå, vad teamen ska fokusera på i kombination med att se till att alla teammedlemmar trivs och utvecklas.

Louise-633x920@2x.jpeg

Livet på Visma

Det finns många möjligheter att testa på och utvecklas. Vismas kultur öppnar upp för att pröva nya idéer och ge ansvar till medarbetare att leda och ta beslut. Det pågår en konstant förändringsresa där man får vara beredd på snabba svängar. Vi hjälps alla åt och det är lätt att sträcka ut en hand genom att skicka ett mail eller skriva i en slackgrupp för att få höra andras erfarenheter och hur andra har löst liknande uppgifter. Medarbetarnas hälsa är högt prioriterad genom veckovisa gemensamma träningspass, röra-sig-utmaningar som bygger sammanhållning och en arbetsbörda som tillåter en att sluta kl. 17.

Utanför jobbet

Jag är inte så bra på att slappa i soffan efter jobbet. Istället har jag olika projekt pågående hemma. Det kan till exempel vara att slipa en hylla, måla en tavla eller plantera om mina växter. Dessutom älskar jag känslan efter ett hårt träningspass och framförallt utomhus på vintern, då ni hittar mig i längdspåren runtom i Stockholm.

En vanlig dag

I rollen som Product Development Director ansvarar jag för att utforma en strategi och vision som teamen förstår så att de känner inspirerade till att utveckla software med sina egna lösningar och senaste teknologin att passa så många som möjligt. Så här kan en arbetsdag se ut för mig:

Förmiddag

Vaknar 06.45. Inleder morgonen med yoga eller promenad. Lyssnar på P1 för att få Dagens nyheter medan jag gör mig i ordning. Mellan 8.00-8.30 öppnar jag datorn, på kontoret eller hemifrån om jag har många möten. Svarar på mail och frågor från teamen på Slack innan första mötet.

Första mötet är ett digitalt Roundtable där alla tech-ledare får berätta kort vad som pågår inom deras område, för att hålla oss uppdaterade men också som möjlighet att be om hjälp eller tips på lösningar. Om det är relevant, tar jag det vidare till teamen, oftas via Slack.

Eftermiddag

Håller ett statusmöte med teamlead/service owner för att stämma av status i deras team och pågående projekt. Ibland är dessa längre arbetsmöten för att skapa ett utkast på en pitch eller ber de om min input på något de arbetat med, tex. roadmap eller kundundersökning. Jag möter sedan med HR för att få hjälp med tex. rekrytering eller vägledning i löneförhandling. Mellan mötena förbereder jag en presentation om våra produkter som jag ska hålla kommande vecka för potentiellt nya kunder.

Kväll

17.30 Går till gymmet eller ut och springer. Efter middagen svarar jag på några mail som jag inte hunnit med under dagen. För att koppla av läser jag. Jag har ofta flera böcker pågående samtidigt där jag helst lyssnar på managementböcker medan jag läser romaner. 

Bli en del av oss

Våra medarbetare älskar vår starka företagskultur och möjligheten att utvecklas.

Jobba på Visma