Min resa

Att börja som UX Designer på Visma innebar en helt ny roll för mig efter tidigare jobb både som budbilschaufför och som IT tekniker. Jag tyckte att jag inte längre utvecklades på jobbet och kände att det var dags att studera på universitetet. Jag har alltid haft ett intresse för utveckling och alltid haft åsikter kring hur saker designas, så valet av utbildning blev interaktiva medier och webbteknologier på Linneuniversitetet. Min första tanke var att inrikta mig mot programmering men när kurserna väl drog i gång fick jag upp ögonen för UX. Det var en sida av produktutveckling som jag aldrig kommit i kontakt och som jag ofta fortfarande måste förklara för folk jag möter. Efter utbildningen fick jag möjligheten att börja jobba som UX designer med ansvar för UX och användarvänligheten i ett helt nytt system.  Detta var en möjlighet jag inte trodde skulle vara möjligt som nyexaminerad men ett förtroende som Visma var villig att ge.

Johan-633x920@1x.jpeg

Livet på Visma

Jag upplever att Visma har en teamkänsla igenom hela organisationen. Det kvittar om det är någon man träffat eller jobbat med förut så är alla lika hjälpsamma och strävar efter samma mål att göra våra kunder nöjda. Man kan sitta och dricka kaffe med allt från supporten till VDn och alla är lika trevliga och välkomnande. Även om vi har ett jobb att utföra så finns det alltid utrymme att utvecklas och detta tror jag bidrar till att så många stannar så länge inom Visma. Det finns alltid möjlighet att ta sig vidare inom organisationen och hitta nya utmaningar.  

Utanför jobbet

Vänner och familj är något som tar upp stor del av min fritid. Som nybliven hundägare går även mycket tid åt att träna henne. Gillar även att vara ute i naturen något som även hunden uppskattar. Här är det inte ovanligt att kameran får följa med då foto är ett stort intresse för mig.

En vanlig dag

I rollen som UX designer i mitt team ansvarar jag för användarvänligheten i våra system. Detta genom kundmöten och datainsamling. Så här kan en arbetsdag se ut för mig:

Förmiddag

Morgonpromenad med hunden & ger henne mat. Äter frukost och kollar vad som står på dagens agenda. Daily med teamet och möte med närmaste utvecklarna för att stämma av pågående ärenden.

Eftermiddag

Möte med kund som jobbar i vårat system. Workshop och diskussion utifrån kund feedback. Sammanställning av dagen och avstämning vad som händer imorgon

Kväll

Långpromenad med hunden. Fortsätter renoveringen av huset. Ser ett avsnitt av Hawkeye innan jag kryper ner i sängen.

Bli en del av oss

Våra medarbetare älskar vår starka företagskultur och möjligheten att utvecklas.

Jobba på Visma