Min resa

Jag kom först i kontakt med Visma genom Summer Intern-programmet, som senare ledde till en plats som Management Trainee. Under året som trainee får man möjlighet att testa sina intressen och kompetenser genom fem olika projekt runt om på Vismas olika funktioner och enheter. Efter årets slut kände jag att ekonomi var rätt för mig, och gick därefter in i rollen som Business Controller. Efter en tid i Oslo flyttade jag i somras hem till Sverige och påbörjade tjänsten som Business Control Manager i en enhet helt dedikerad på offentlig sektor, där vi genom digitala lösningar förenklar komplexa flöden hos kommuner och regioner.

Jakob-633x920@1x.jpeg

Livet på Visma

När jag pratar om Visma brukar jag nämna den fina gemenskapen, även fast vi hunnit bli så pass stora de senaste åren har man lyckats behålla mycket av det kulturella från att vara ett mindre företag. Med det syftar jag på samarbetsviljan mellan produkter och funktioner, möjligheten till att testa det man intresserar sig för, och samsynen på att vi är “Ett Visma”.

Utanför jobbet

Som nyligen hemkommen till Sverige så kretsar det mesta av min tid till att ta igen tid med vänner och familj. Om det så är ute på golfbanan, ute i skogen, eller på någon trevlig restaurang.

En vanlig dag

I rollen som Business Control Manager kretsar min roll runt intern kontroll, detta för att möjliggöra att vi kan fortsätta utveckla våra produkter och ge kunderna bästa möjliga service. Så här kan en arbetsdag se ut för mig:

Förmiddag

Plockar undan kläderna jag slängde på sovrumsgolvet kvällen innan och tar mig en stor kopp kaffe. Sippar på kaffet samtidigt som jag går igenom dagens leverabler och svarar på några mail. När väl dagen är igång “på riktigt” är det full fart med möten och andra uppgifter jag lovat mig själv att avklara idag.

Eftermiddag

Någon gångunder dagen har det förmodligen kommit in något utanför planerna jag är tvungen att ta ställning till, ex. hur en prisjustering från leverantör påverkar vår leverans till kund. Jag brukar ibland sätta “blockers” i min kalender för att ge utrymme för mer operativt arbete, ex utveckla en rapport som visualiserar de kostnader vi har gentemot varje kund. Ett trevligt avslut på dagen är att checka ur de uppgifter man avklarat under dagen, och uppdatera med vad som förväntas under morgondagen.

Kväll

Tar mig en löptur för att rensa huvudet, men framförallt för att orka med tempot på kontorets veckovisa löptur. Möter upp med vänner eller familj för matbit eller lite sport-tittande. Slänger kläderna på sovrumsgolvet och kryper ner med en bok under täcket.

Bli en del av oss

Våra medarbetare älskar vår starka företagskultur och möjligheten att utvecklas.

Jobba på Visma