Min resa

Innan jag började på Visma pluggade jag till civilingenjör i Informationsteknologi vid Uppsala universitet. Under tiden jag pluggade sommarjobbade jag på ett annat IT företag och jag avslutade min utbildning med att göra mitt examensarbete på ett spelföretag. Baserat på dessa erfarenheter visste jag att jag ville jobba på ett lite mindre företag – så blev det inte! Jag kom i kontakt med Visma för första gången på en företagsmässa. När det sedan var dags att söka jobb såg jag att Visma har ett graduate program som verkade väldigt spännande. Jag började på Visma som graduate och har därefter arbetat som frontend-utvecklare. Efter nästan två år som utvecklare kände jag att det vore kul att prova på något nytt, även om jag absolut inte ville släppa frontend-utvecklingen helt, jag pratade med min chef som tyckte att det var en bra idé och jag är numera även projektledare. 

Visma är en koncern och inte det lilla företaget som jag tänkte mig från början men det gör ingenting eftersom koncernen består av många olika bolag och det jag jobbar på är litet och familjärt. Vi jobbar tillsammans med de inom vårt område men att Visma är en oerhört stor organisation märker vi inte av så mycket i vårt dagliga arbete.

Erika-633x920@1x.jpeg

Livet på Visma

Jag tycker att Visma är en väldigt bra arbetsplats, det finns alltid någon som lyssnar på mina förslag och idéer eller hjälper när något känns tokigt. Jag har världens bästa chef och kollegor som alltid finns där vare sig det gäller att spela en NHL-match eller bolla komplexa lösningar. Visma är en stor organisation men jag upplever att beslutsvägarna ofta är desto kortare. 

Utanför jobbet

När jag inte jobbar hittar ni mig mest troligt i ishallen då jag både tränar och är tränare i konståkning. Jag har varit tränare i 10 år och att se när de barn/ungdomar jag tränar klarar nya svåra saker för första gången är verkligen något som ger oerhört mycket glädje och energi.

En vanlig dag

I rollen som frontendutvecklare ser jag till att webbsidorna vi bygger ser ut och fungerar enligt kundens önskemål medans jag som projektledare är kundens primära kontaktperson och även den som ansvarar för att saker blir gjorda och att kunden blir nöjd. Så här kan en arbetsdag se ut för mig:

Förmiddag

Dagliga standups med alla på kontoret samt teamen för de projekt jag jobbar med just nu. Svarar på mail eller hjälper kunden med något de har problem med.

Eftermiddag

Utveckling, kodar så att sajten ser ut och fungerar enligt design.
Klockan 15.00 är det  NHL-match som står på agendan på kontoret i Uppsala, alla får vara med även om man är som mig, totalt värdelös… :) 

Kväll

För det allra mesta är jag i ishallen och tränar och/eller är tränare. Nerkrupen i soffan framför en bra film/serie tillsammans med sambon.

Bli en del av oss

Våra medarbetare älskar vår starka företagskultur och möjligheten att utvecklas.

Jobba på Visma