Min resa

Med en civilingenjörsexamen inom datateknik från KTH startade jag min karriär på Visma som en management trainee. Övertid har jag alltid velat gå mot product- och projektledning men förstår vikten med en gedigen grund inom data. Tidigare jobbade jag som utvecklare för ett fintechbolag i Stockholm där jag både bor och jobbar från just nu. Från traineeprogrammet fick jag möjligheten att så en rad olika områden på Visma, där jag snabbt fick upp ögonen för området analytics. Karriären har bestått av rollerna Data Analyst och Data Scientist till dagens roll som Product Insights Lead. Från detta har jag fått allt djupare förankring till vad analytics kan innebära för en plats som Visma och får nu möjlighet att driva, tillsammans med ett team, ett strategiskt viktigt område inom detta för koncernen.

Brian-633x920@1x.jpeg

Livet på Visma

Visma har haft alltmer fokus på innovation och nyutveckling av mjukvara, vilket såklart är otroligt kul och spännande för mig som har en profil inom området. Varje dag ställs jag inför nya utmaningar på nya problem, tillsammans med så många olika kreativa sinnen jobbar vi ihop för att lösa dem. Det jag framförallt gillar med min arbetsplats är att det är en kultur som balanserar ut jobbet med livet, där man får det andrum som man till och från kan behöva.

Utanför jobbet

Utanför jobbet brukar jag tillbringa tiden på brädspel, matlagning och fotografering!

En vanlig dag

I rollen som Product Insights Lead hjälper jag team i Visma med att bli bättre på att förstå vad våra kunder och användare behöver, genom en skalbar insamlingsplattform på beteendedata. Vi jobbar med både KPI-ramverk, BI-verktyg för rapportering och självaste insamlingsplattformen - allt för att se till att varje team på Visma har full insikt i sina produkter för att göra bättre och datadrivna beslut i vardagen Så här kan en vanlig dag se ut för mig:

Förmiddag

Förbereder te till dagen. Daglig check-in med teamet. Skapar rapporter eller gör småjusteringar i vår uppsättning. Vi ser även till att skapa det dataunderlag som behövs för att teams ska få datadrivna beslutsverktyg.

Eftermiddag

Möten med produktteam på Visma. Strategidiskussion med ledningsgrupper. Förbättrar produkten som teamet ansvarar för.

Kväll

Löpning! Förberedelser till Stockholms halvmara är i full rulle! Brädspel! En trevlig film för att varva ner dagen med.

Bli en del av oss

Våra medarbetare älskar vår starka företagskultur och möjligheten att utvecklas.

Jobba på Visma