Samla er information på ett och samma ställe

Alla medarbetare behöver ha tillgång till den information som berör deras anställning och vardag. Samtidigt kan arbetet ta mycket tid i anspråk och det kan vara en utmaning att skapa en komplett uppsättning av texter, dokument och mallar. 

Med Handboksguiden blir arbetet enklare. Verktyget ger dig fullt stöd för att skapa komplett och juridiskt korrekt personalinformation oavsett om ni har ett intranät, en personalhandbok eller en chefshandbok.

Smidig inloggning med SSO

Visma Draftit erbjuder SSO (Single Sign On) för alla produkter. Vi använder oss av Vismas gemensamma inloggningslösning Visma Connect för SSO, en säker och verifierad lösning.

Vad innehåller Handboksguiden?

Handboksguiden är ett komplett stöd för ditt arbete med er personalinformation. Oavsett om ni väljer att bygga en samlad digital personalhandbok, en chefshandbok eller om ni har personalinformation i ett intranät hjälper Handboksguiden dig att optimera innehåll, dokument och mallar.

 

64_research-red.svg

Uppstartsguide

Kom igång med arbetet snabbt och enkelt. Med vår uppstartsguide och ett färdigt innehållsträd får du en tydlig struktur för personalinformationen. Du får tips om hur innehållet kan byggas och utvecklas.

64_research-red.svg

Färdiga texter

Välj bland hundratals färdiga exempeltexter om personalrutiner, arbetstid, semester, tjänsteresor och mycket mer. Alla texterna är anpassade efter gällande lagar och regler. Kopiera texterna rakt av eller justera dem efter er verksamhet. Allt innehåll kommer med Gör-så-här-guider som beskriver varför avsnittet är viktigt och hur du använder texten.

64_research-red.svg

Dokument och mallar

Handboksguiden innehåller flera hundra dokument, mallar och blanketter. Spara tid och undvik felaktigheter med våra mallar som tas fram i samarbete med sakkunniga experter. 

64_research-red.svg

Tips och underhåll

Texter och funktioner är under ständig utveckling och anpassas vid regelförändringar, och du får tydliga instruktioner om hur du utnyttjar nytt innehåll i era egna kanaler. Du får tips på delar som vanligen kräver underhåll och hur du skapar en bra projektplan för ett effektiv underhållsarbete.

64_destination-red.svg

Nyheter och uppdateringar

På startsidan i Handboksguiden kan du varje vecka läsa nyheter om uppdateringar av innehåll och funktioner. Varje månad får du också de viktigaste nyheterna summerat i ett mail.

portal-red.svg

Allt-i-ett med en portal

För att ta ytterligare steg i arbetet med er personalinformation finns Medarbetarportalen och Chefsportalen. Portallösningarna är färdiga användarplattformar för en personalhandbok. 

Vem ska använda Handboksguiden?

Nästan all information om arbetsrätt och arbetsmiljö är gemensam för alla verksamheter och följer samma lagstiftning. Digital personalhandbok, chefshandbok, intranät eller en utskriven information spelar ingen roll – de färdiga handbokstexterna, dokumenten och mallarna kan användas oavsett vilken kanal ni använder.

För dig som anpassar sidor, mallar och dokument för egna förutsättningar fungerar Handboksguiden som ett uppdaterat och effektivt stöd som hjälper er att hålla er personal- och chefsinformation uppdaterad och aktuell. 

Vill du ha lägre grad av egen anpassning kan du använda handbokstexter, mallar och dokument som de är. Kanske kompletterar du med en sida om era lokala rutiner - svårare än så behöver det inte vara!

Kontakta oss för ett rådgivande samtal