Tolka och använd skoljuridiken

Skola och förskola omges av en rad lagar och regler. Beslut om skolskjuts och åtgärdsprogram varvas med personalansvar och samverkan med vårdnadshavare. Listan kan göras lång. Vi hjälper dig att tolka regelverken och att ta snabba och korrekta beslut.

Styr verksamheten korrekt och effektivt

Med våra digitala verktyg hjälper vi dig att styra verksamheten på ett effektivt och rättssäkert sätt. Få svar på frågor du sitter med just nu. Kom snabbt vidare och slipp leta fakta från olika källor. Ta beslut och agera med självförtroende när du vet att du följer gällande regelverk för skola och förskola. Våra verktyg är anpassade för både kommunala och privata skolor och förskolor. 

 

Omtyckta funktioner

Skolledning Expert är anpassat för både kommunala och privata skolor och förskolor. Några av våra mest uppskattade funktioner är: 

  • Sökbar digital handbok – vad säger lagar, praxis och regelverk?
  • Så här gör du rätt – processer, råd och stöd
  • Omvärldsbevakning - nyheter som påverkar regelverken
  • Frågebank – över tusen frågor med svar från våra sakkunniga experter
  • Frågeservice - ställ din fråga direkt till experten med svar inom 2 arbetsdagar
  • Rätt mall och blankett – använd aktuella dokumentmallar
  • E-learning – för kompetensutveckling

Gullspangs-kommun.png"Vi har stor nytta av Skolledning Expert eftersom vi inte har en egen jurist i kommunen. Verktyget fungerar utmärkt som vägledare i juridiska frågor som rör våra verksamheter."

Ulf Andersson, utvecklingsledare i Gullspångs kommun

Ta snabba och korrekta beslut

Logga in och ta genvägen till gällande lagar och regelverk. Hitta snabba svar på frågor du har här och nu – med lättolkade förklaringar länkade till de senaste styrdokumenten. Behöver du hjälp på vägen finns processer och guider till din hjälp. Hittar du inte vad du söker? Då kan du skicka frågan till sakkunniga experter direkt i verktyget och få svar inom 2 arbetsdagar. En uppskattad bonus du aldrig betalar extra för.

 

64_collaboration-red.svg

Stärk er hantering av kränkningar och andra händelser

Varje kränkning är en för mycket. Den drabbar den enskilde hårt och även er verksamhet i övrigt. Skollagen ställer tydliga krav på hanteringen av kränkningar. Rätt utfört kommer ni kunna förebygga att nya kränkningar och andra händelser inträffar. Läs mer om den rätta vägen från anmälan till arkivering

Medarbetaren i fokus

För att få verksamheten i en skola eller förskola att löpa smidigt är det många områden som behöver hanteras. Utöver sådant som berör själva verksamheten, till exempel skolskjuts, åtgärdsprogram och sekretessfrågor - ska rektor också hantera arbetsmiljön för ett stort antal medarbetare. Vi erbjuder ett brett stöd för dig som verksamhetsledare i skola eller förskola.

Läs mer om hur vi kan stötta dig att utveckla skolan och förskolan för era medarbetare

Kontakta oss för ett rådgivande samtal

64_search-red.svg

Skydda barns och elevers personuppgifter

Frågorna om GDPR i skolan är många. Hur ska man hantera personuppgifter och information om elever och barn på ett säkert sätt?

Läs mer om hur du säkerställer en korrekt och säker hantering av personuppgifter.

64_snap_template-red.svg

Ett smakprov på vår kunskap

Fördjupa din förståelse för lagar och regler med någon av våra kostnadsfria guider, webbinarium och dokumentmallar.

Utforska våra faktablad och webbinarium för skola och förskola.