Gör rätt i skola och förskola

Kränkningar, olyckor, arbetsmiljöfrågor och nya regelverk. Det är många saker som påverkar vardagen i skola och förskola. Med vår digitala verktygslåda tar du kontroll. Verktygen hjälper dig att tolka reglerna, hantera dagliga händelser och förbättra er verksamhet. Vi förenklar din arbetsvardag helt enkelt.

skolledning-expert-screenshot-nova-shape.png

Tolka skoljuridiken

Få koll på vad som gäller enligt lagar och regler. Du behöver inte gå på magkänsla. Vi samlar allt du behöver veta på ett och samma ställe. Med trygga och snabba beslut kan ni flytta fokus till den pedagogiska verksamheten!

Läs mer om hur du tolkar och använder skoljuridiken

Smidig inloggning med SSO

Visma Draftit erbjuder SSO (Single Sign On) för alla produkter. Vi använder oss av Vismas gemensamma inloggningslösning Visma Connect för SSO, en säker och verifierad lösning.

Hantera kränkande behandling

Varje kränkning är en för mycket. Utred och följ upp kränkningar och andra händelser snabbt och korrekt. Spara oändligt mycket tid när manuellt pappersarbete ersätts med smidiga digitala rutiner. 

  • Samla allt i en GDPR-säker miljö
  • tydlig översikt av samtliga ärenden
  • möjlighet till delegering och påminnelser om uppföljning.

Så enkelt är det att ta du rätta vägen från anmälan till arkivering

Förbättra arbetsmiljön i skola och förskola

Utveckla verksamheten i rätt riktning. Effektiv hantering av händelser, ständiga förbättringar och träffsäkra insatser - det är grunden för ert utvecklingsarbete.

Läs mer om hur ni kan hantera händelser och utveckla verksamheten

Hoganas-kommun_Maria.png"Enkelt att starta upp, kändes proffsigt från första kontakt till praktiskt arbete i verktygen."

Maria Gustavsson, elevhälsochef i Höganäs kommun om Skolmiljö Incident

Det startar med era medarbetare

Ert arbete med att skapa de bästa förutsättningarna för era barn och elever startar hos era medarbetare! Vi stöttar er att utveckla skola och förskola som arbetsplats.

Läs mer om hur vi kan hjälper er inom HR & Lön

Nyhetsbrev

Vilka områden är du intresserad av?

Skydda personuppgifterna

Skola och förskola hanterar en stor mängd personuppgifter. Dessa behöver ni hantera säkert och korrekt. På så sätt kan ni värna om barnens, ungdomarnas och vårdnadshavarnas integritet samtidigt som ni lever upp till kraven i GDPR.

Så säkrar du en korrekt och säker hantering av personuppgifter

Vi hjälper dig att göra rätt

Alla som valt skola eller förskola som sin profession har en sak gemensamt: Barnets framtid. Vårt kall är att stötta er i det. Vi vill bidra till en skola och förskola som är rolig att gå till varje dag och som värnar om barnens och ungdomarnas möjligheter och rättigheter. 

Sedan starten har vi hjälpt över 400 skolor och förskolor att driva en säker och effektiv verksamhet. Genom våra digitala tjänster förtydligar vi lagstiftning och regler, kombinerat med effektiva verktyg och stödfunktioner. Vi vet att det hjälper er till en effektiv och säker verksamhet. Det i sin tur leder till att du kan lägga mer tid på att utveckla den pedagogiska verksamheten för era barn och ungdomar!

Kontakta oss för ett rådgivande samtal

Artiklar från bloggen

Experten svarar: Placering i förskola och skola

Beslut om placering och flytt av barn och elever är ett ämne som kan skapa en del frågor och svårigheter för skolor och förskolor. Vi har samlat några av de vanligaste frågorna som våra användare har ställt i vår frågeservice om placering och flytt i förskola och skola.

När behövs ett åtgärdsprogram?

Alla elever har rätt att få utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. När en elev riskerar att inte nå kunskapsmålen görs en utredning om det finns behov av ett åtgärdsprogram som i så fall anpassas efter elevens situation.