Frakta stora paket – så fungerar det

När du ska skicka stora paket, oavsett till vem, vad eller var det skickas, så måste du först och främst veta paketets mått. Är det långt, tungt eller fyrkantigt? Måtten skriver du sedan in i Vismas fraktlösning. Då får du fram beräknat pris och ser vilka fraktleverantörer du kan välja mellan.

Skicka ett stort paket – vilket fraktbolag och vilken frakttjänst passar bäst

Styckegods, pall eller paket. För dig som ska skicka stora paket så finns det ett antal fraktbolag och olika frakttjänster som går att använda. Till exempel skiljer sig maxgränsen åt beroende på frakttjänst och vissa tjänster fungerar om du ska skicka till privatpersoner andra till företag. Vilket innebär att det inte alltid är så lätt att veta vad som är bäst att frakta med när det kommer till din specifika sändning. Men precis som vi redan har hunnit nämna så måste du ange längd, bredd, höjd och vikt när du använder vår fraktlösning. Det är för att du ska få fram alla tjänster (och fraktbolag) som du kan använda – baserat på ditt pakets storlek och vikt, var den ska och till vem. Så oavsett om du vill boka en pallsändning, ett enda stort paket eller vill fylla en hel lastbil så kan du göra det snabbt och enkelt med vår fraktlösning. Utan att ha en massa förkunskaper om vilken frakttjänst som skickar vilket gods.

Här kan du prova att fylla i måtten på ditt paket för att se vilka fraktbolag som är bäst för just stora paket och samtidigt jämföra både leveranstid och pris.

Att frakta tungt är egentligen ganska lätt

Oavsett om du driver en webbshop eller en butik, om du fraktar ofta eller sällan så kan det låta både tungt och knepigt att skicka större och tunga paket. Men faktum är att det inte alls är speciellt svårt. Även om det såklart kan vara bra med lite tips och trix längst vägen. Till exempel om du skickar paket av den större storleken så har innehållet ofta också ett högt värde. Och det kan därför vara bra att lägga till en försäkring när du fraktar. I Fraktera går det att addera tilläggsförsäkring på de flesta transportsätt.

  • Vad du än ska skicka, i vilken storlek som helst, så är det viktigt att packa rätt. Men, när du ska frakta stora paket så är det faktiskt (om möjligt) ännu viktigare. Både för att skydda innehållet, men också för att undvika skrymselvikt.
  • Om du kommunicerar en viss leveranstid på din webbshop, glöm då inte att ta en extra titt på hur många dagar varje fraktleverantör har innan du bokar en stor frakt. Större paket har nämligen ofta längre leveranstid.
  • När frakten är bokad och det har blivit dags att packa ett större paket, se till att ha rätt utrustning på plats – så att du och dina kollegor undviker tunga lyft och skador.

Visa mindre

Beräkna din fraktkostnad - Fraktera

Beräkna din fraktkostnad

Här kan du se vad din frakt beräknas kosta och jämföra med tillgängliga frakttjänster.

Prova nu

Fördelar med vår fraktlösning - Fraktera

Se beräknat pris 

När du ska skicka ett stort paket. Och jämför med frakttjänsterna som ingår.

Boka din frakt

Och lägg till eventuella tillval som försäkring eller inbärning.

En samlingsfaktura

Oavsett leverantör eller produkt. Dessutom ser du din orderhistorik direkt i frakttjänsten.

Fraktbolag som ingår i fraktlösningen

Dhl

55 % rabatt på frakt hos DHL

Läs mer om våra rabatter från DHL Freight och DHL Express

DSV

Upp till 70 % rabatt på frakt hos DSV

Läs mer om våra rabatter DSV

Postnord

7 % rabatt på frakt hos Postnord

Läs mer om våra rabatter från Postnord

UPS

Upp till 70 % rabatt på frakt hos UPS

Läs mer om våra rabatter hos UPS

0:-

3 månader utan kostnad

  Spara tid och pengar på alla frakter

     Enklare att boka med vår fraktlösning

   Prova gratis – ord. pris 549 kr / månDu är igång på 2 minuter!

Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta.