Skicka pall med Fraktera - så fungerar det

Med vår fraktlösning skickar du pall på ett likvärdigt sätt som nästan vilket annat kolli som helst. Förutom att fylla i vem du ska skicka från (och till) så måste du veta vad det är för mått på det du ska frakta. Om det är en så kallad EUR halvpall eller en EUR helpall kan du välja den produkten direkt i Fraktera - och du behöver bara fylla i höjd och vikt (längden och bredden är redan förifylld). Men, om du ska boka en pall i någon annan storlek så anger du alla dina mått.

Att skicka pall - frågor och svar

När du ska skicka en pall så kan det ibland dyka upp ett par frågor. Som till exempel: Hur vet jag om min sändning ska skickas som pall och kan jag skicka vilka produkter som helst via en pall? Nedan hittar du våra svar. Men också några ytterligare frågor och svar.

Vad behöver jag för tilläggstjänster när jag skickar pall?

Du bestämmer själv vilka tilläggstjänster du vill ha när du bokar en pallfrakt. Efter att du har valt vilken tjänst du vill frakta med får du upp den specifika leverantörens olika tillval. Till exempel försäkring och inbärning.

Hur vet jag om min sändning ska skickas som pall?

Om du redan har koll på om ditt kolli har standardmåtten för en hel- eller halvpall så kan du som sagt välja den produkten i vår fraktlösning. Men om du är osäker på om din sändning kan fraktas som pall - eller om det är bättre att välja någon helt annat fraktprodukt - så väljer du “ospecificerat” i Fraktera. Då får du i nästa steg upp vilka fraktbolag som erbjuder vilken typ av frakttjänst. Notera att när du söker frakttjänster med “ospecificerat” som val så måste du ange om kollit är staplingsbart eller inte.

Kan jag skicka vilka produkter som helst via pall?

Det är mycket som går att skickas som pall. Om du har en stor vara eller produkt kan du ofta välja en pallsändning. Och väger ditt gods mer än 35 kilo bör det alltid skickas på ett sätt så det går att flyttas med en palldragare. Men även om ditt sortiment består av mindre artiklar som du ska frakta vid ett och samma tillfälle kan du för det mesta (beroende på storlek) samla dessa på en eller flera pallar.

Vilken är den bästa frakttjänsten att välja när man ska skicka pall?

Vem du ska skicka till, vilken typ av pall och om det är en eller flera du ska boka bestämmer vilken tjänst som är bäst att frakta med. Med vår fraktlösning kan du fylla i måtten på ditt kolli och själv jämföra både leveranstid och beräknat pris.

Visa mindre

Beräkna din fraktkostnad

Beräkna din fraktkostnad

Här kan du se vad din frakt beräknas kosta och jämföra med tillgängliga frakttjänster.

Prova nu

Fördelar med att skicka pall via Fraktera

Se beräknat pris 

För just din pallfrakt. Och jämför med frakttjänsterna som ingår.

Boka din frakt

Och skriv ut både fraktdokument och kvittenslista.

Få en faktura 

Oavsett vilken leverantör eller produkt du har valt.

Fraktbolag som ingår i fraktlösningen

Dhl

55 % rabatt på frakt hos DHL

Läs mer om våra rabatter från DHL Freight och DHL Express

DSV

Upp till 70 % rabatt på frakt hos DSV

Läs mer om våra rabatter DSV

Postnord

7 % rabatt på frakt hos Postnord

Läs mer om våra rabatter från Postnord

UPS

Upp till 70 % rabatt på frakt hos UPS

Läs mer om våra rabatter hos UPS

0:-

3 månader utan kostnad

  Spara tid och pengar på alla frakter

     Enklare att boka med vår fraktlösning

   Prova gratis – ord. pris 549 kr / månDu är igång på 2 minuter!

Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta.