Så fraktar du till (och importerar från) Tyskland

Att skicka paket till Tyskland skiljer sig inte speciellt mycket åt från att frakta till andra EU-länder. Det vill säga ingen tullavgift tillkommer, men en fraktsedel måste följa med sändningen. Med Fraktera fyller du enkelt i var i Tyskland ditt paket ska hamna, om det är en privatperson eller ett företag du ska skicka till och godsets mått - bredd, höjd och vikt. Sedan väljer du den frakttjänst som passar dig bäst.

Du kan också välja att importera varor och produkter från Tyskland via Fraktera. Det gör du på precis samma sätt. Förutom en liten detalj: mottagaradressen måste vara ett företag eller en privatperson, någonstans i Sverige.

En dag, fem dagar, ett halvår. Ju längre framförhållning du har när du skickar ett paket till Tyskland desto bättre. Okej, vi är beredda att hålla med, ett halvår går kanske lite till överdrift. Men faktum är att när du bokar din frakt via vår fraktlösning så skiljer sig både leveranstid och kostnad åt beroende på vilket fraktalternativ du väljer. Vill du att paketet ska vara framme i Tyskland redan imorgon så kan fraktkostnaden bli högre än om mottagaren får leveransen först om en vecka. Det gör också att när vi får generella frågor om just leveranstid och fraktpris till Tyskland så blir även svaren något generella. Men, om du vet vad du ska skicka och till vem så kan du redan här på webben snabbt och enkelt se beräknad leveranstid och fraktkostnad. Och jämföra med alla tillgängliga fraktleverantörer.

Notera, för att gå vidare och boka din frakt till Tyskland via Fraktera så måste du vara kund hos Visma Advantage eller testa vår tjänst kostnadsfritt i tre månader.

Skicka paket till Tyskland - några tips

Även om det är första gången du packar varor med en leveransadress i Stuttgart, Munchen eller Frankfurt. Eller om det är 175:e gången du skickar ett paket till Tyskland så kan det vara bra med några tips längs vägen.

  • Om det är samma typ av paket som du återkommande skickar till Tyskland, så går det att i Fraktera spara ditt kolli som en favorit.
  • Är dessutom leveransadressen en person (eller en plats) du ofta skickar till kan du i Fraktera lägga till mottagaren i din kontaktlista.
  • Fundera också vilka tilläggstjänster du behöver - vill du frakta grönt eller ska paketet ha en försäkring? Olika fraktbolag erbjuder olika typer av kringtjänster.
  • Kom ihåg att säkerställa att du har rätt dokument på plats. Som till exempel fraktsedel och faktura.

Visa mindre

Beräkna din fraktkostnad - Fraktera

Beräkna din fraktkostnad

Här kan du se vad din frakt beräknas kosta och jämföra med tillgängliga frakttjänster.

Prova nu

Vill du veta mer vår fraktlösning?

Jämför pris

Och leveranstid, innan du bokar din frakt till Tyskland. 

Få en överblick

När du använder Fraktera samlas dina frakter på ett och samma ställe.

En samlingsfaktura 

För alla dina fraktbeställningar - oavsett leverantör eller produkt.

Fraktbolag som ingår i Fraktera

Dhl

55 % rabatt på frakt hos DHL

Läs mer om våra rabatter från DHL Freight och DHL Express

DSV

Upp till 70 % rabatt på frakt hos DSV

Läs mer om våra rabatter DSV

Postnord

7 % rabatt på frakt hos Postnord

Läs mer om våra rabatter från Postnord

UPS

Upp till 70 % rabatt på frakt hos UPS

Läs mer om våra rabatter hos UPS

0:-

3 månader utan kostnad

  Spara tid och pengar på alla frakter

     Enklare att boka med vår fraktlösning

   Prova gratis – ord. pris 549 kr / månDu är igång på 2 minuter!

Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta.