Företagskort - Anledningar till att skaffa ett kort till företaget

Vi har samlat de viktigaste skälen till att skaffa ett företagskort till din verksamhet här…

Vad är ett företagskort?

Ett företagskort är ett kreditkort som är utformat för företag och deras behov. Det skiljer sig från personliga kreditkort genom att det är kopplat till företagets konto och används för att hantera företagets utgifter och transaktioner. Företagskort kan utfärdas till företagsägare, chefer eller anställda, och de kan användas för att göra inköp, betala räkningar och hantera andra affärstransaktioner. Ett företagskort ger också ofta fina fördelar för representation där försäkringar, tillgång till lounge-områden på flygplatser, och rabatter på olika inköp kan nyttjas beroende på företagskortets innehåll.

Företagskort – enklare och säkrare ekonomihantering

En av de främsta fördelarna med företagskort är att de förenklar ekonomihanteringen för företag. Genom att använda ett företagskort kan företag hålla sina företagsutgifter separata från sina personliga utgifter, vilket gör bokföringen mycket enklare och mer överskådlig. Det är inte ovanligt att utländska molntjänster har kreditkort som enda möjliga betalalternativ, då är också ett företagskort att föredra. Företagskort ger också en ökad kontroll över hur pengarna används, med olika möjligheter att begränsa eventuella risker genom att ställa in kreditgränser och begränsningar vart kreditkortet får användas.

Hantera företagets utgifter räntefritt 30, 45, 50… dagar

De flesta företagskort innehåller en kredittid som gör att du får extra flexibilitet för dina betalningar. Förutom att du behöver betala dina inköp direkt, utan många gånger 1-2 månader efter inköpsdatumet utan att behöva betala ränta, kan du använda krediten för att periodisera dina inköp. Du behöver helt enkelt inte betala hela beloppet på en gång.

Upp till 91 % rabatt på First Card

Visma Advantage erbjuder företagskort med First Card som ger ett komplett betalsystem för alla inköp och utlägg i tjänsten. Kortet kan fås med koppling till MasterCard eller Visa med en kredittid upp till 45 dagar (30 dagars kredittid + 15 dagars fakturatid). Men Visma Advantage får du dessutom upp till 91 % rabatt på kortavgiften.

Visa mindre

Kreditkort med rabatt

First Card

First Card

Läs mer om våra rabatter hos First Card

Hur fungerar det?

Med vår inköpstjänst får ditt företag tillgång till företagsrabatter på företagskort. Men du får också rabatt på inkasso- och kreditupplysningstjänster samt upphandlingsverktyg, bokföring och andra produkter till arbetsplatsen.

För att aktivera företagsrabatterna blir du kund hos Visma Advantage eller provar vår tjänst kostnadsfritt i 3 månader.

Företagskort med reseförsäkring

Kreditkort med reseförsäkring

Vad ska du tänka på? Hur skaffar du ett företagskort – där reseförsäkring också ingår? 

Läs mer om kreditkort med reseförsäkring här.

0:-

Prova i 3 månader utan kostnad

  •  Du sparar pengar på alla företagsinköp
  •  Du slipper förhandla med leverantörer
  •  Testa tjänsten gratis – ord. pris 549 kr/månad


Din provperiod är kostnadsfri och avslutas automatiskt om du inte aktivt väljer att fortsätta. Prova hur många avtal du vill i inköpsportalen utan extra kostnad. 

Kom i gång på 2 minuter

Närliggande rabattområden

Elavtal

El och elavtal

Rabatt på elavtal till kontoret. Hos elbolag som Fortum.

Läs mer om elavtal här

Aställ personal billigare med rabatt hos rekryteringsbolag.jpg

Rekrytering

Med rabatt hos bemanningsföretag som Randstad hittar ni rätt personal.

Läs mer om rekrytering hos bemanningsföretag

Tjänstebilar med företagsrabatt genom Visma Advantage.jpg

Tjänstebilar

Rabatt på person- och transportbilar från både BMW och Opel. 

Läs mer om tjänstebilar