Det papperslösa kontoret

Digitalisering som strategi

Allt fler verksamheter inom offentlig sektor väljer att digitalisera och automatisera sin verksamhet för att spara tid, pengar och resurser. En av dessa är Gävle kommun som satsat på att digitalisera sina HR- och löneprocesser. Med en tydlig digitaliseringsstrategi har de sparat många arbetstimmar och gjort vardagen enklare för såväl anställda som medborgare. Kommunens HR- och löneinformation är numera alltid uppdaterad, säker och integrerad i Vismas privata molnlösning.

Gävle har digitaliserat:

  • Ansökningar
  • Rapporter
  • Anställningsprocessen
  • Lönehantering

“Vi jobbar ständigt med nya projekt, där vi ser att tekniken kan frigöra tid och förbättra kundernas datakvalitet”

Kejsi Gjordeni, ansvarig för strategiska initiativ på Visma.

Varför ska du digitalisera HR, lön och bemanning?

Syftet med att digitalisera är att dina system är att de ska vara säkra, tillgängliga och uppdaterade. Och framför allt; du sparar tid och resurser. För oss på Visma PubliTech betyder digitalisering att vi effektiviserar till exempel ärendehantering, ansökningar, processer och rapporter. Vi får dina olika system att kommunicera sömlöst med varandra så att du slipper dubbelarbete. Du slipper leta efter, och sammanställa, data från olika ställen. Som användare ska du känna att digitaliseringen gör dina arbetsuppgifter enklare.

SaaS nödvändigt för att digitalisera offentlig sektor

Molnet är avgörande för att hänga med i den digitala utvecklingen och få system som fungerar sömlöst och säkert. SaaS, eller Software as a Service, hos oss betyder att du har ditt lönesystem i Vismas privata moln. För dig som har ett HRM- eller ekonomisystem från Visma PubliTech innebär SaaS också att vi tar fullt ansvar för driften. Du slipper tänka på säkerhetskopior, versionsuppdateringar och inköp av hårdvara.

Läs mer

AI, API:er, O-data.
Vad betyder det egentligen?

Det är lätt att tro att digitalisering är svårt när man hör begrepp som AI, API och O-data. Sanningen är att digitaliseringen gör ditt jobb enklare och tar bort onödig och tidskrävande administration. I många fall är olika tjänster tillgängliga från olika leverantörer och utmaningen ligger i att kunna integrera dem i dina egna lösningar. Det är här som API och OData är avgörande funktioner. Därför är det något vi satsar mycket på.

Läs mer

Digitalisera anställningsprocessen

En av Gävles digitala satsningar är Anställningsguiden -  en fullt digitaliserad process från anställning till påskrivet avtal. Ett flöde med bland annat e-signering förkortar processen och säkerställer att allt blir rätt från början.

Läs mer

Bemanning och schemaläggning med AI

Schemaläggnings- och bemanningssystem Medvind WFM gör det enkelt att få rätt medarbetare på rätt plats, bland annat genom automatiskt genererade scheman som tas fram med ett enda knapptryck.

Läs mer

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina uppgifter, så återkommer vi till dig!

Gäller det lösenord och inloggning?
Kontakta den som är ansvarig för systemet på företaget där du arbetar. Visma hanterar inte lösenord i kundens system.

Gäller det support?
Du lägger ditt supportärende i vår community här.