Microsoft 365

Visma är specialister på Microsoft 365 och kan hjälpa ert företag att effektivisera ert arbete och dessutom öka kvaliteten, oavsett om ni arbetar lokalt eller i molnet idag.

Microsoft 365 - Dagens moderna arbetsplats i molnet

Microsoft 365 är en molnplattform som ersätter företagets fysiska servrar, skräddarsydd för digitalt samarbete i dagens moderna arbetsplats. Företaget prenumererar på tjänsten och den erbjuder verktyg för samarbete och informationsspridning både externt och internt. Håll videomöten, ring samtal och maila, allt från samma plattform. Microsofts AI (artificiell intelligence) hjälper oss att knyta samma all information som skapas i plattformen vilket gör information lätt åtkomlig och sökbar när man behöver den.

Med dagens höga krav på flexibilitet och mobilitet måste personalens tillgång till tjänsterna fungera oavsett varifrån och från vilken enhet man väljer att arbeta. Med Microsoft 365 får man tillgång till företagets sociala intranät (SharePoint), sina personliga filer (OneDrive) och appar för samarbete och dokumenthantering (Outlook, Teams, Officeprodukterna m fl).

Gemensamt för samtliga applikationer är att de kan köras direkt från webbläsare, vilket gör det enkelt ur en förvaltningssynpunkt då man slipper lokala installationer. Vill man ändå ha tjänsterna lokalt så finns den möjligheten via kostnadsfri nedladdning från Microsoft oavsett enhet.

Programvaran ger stora fördelar även i traditionella kontorsmiljöer, bland annat i form av lägre kostnader, skalbarhet och enkel administration.

  

 Vilka fördelar finns med Microsoft 365?

Med Microsoft 365 behövs inga stora investeringar i programvara. Betala månadsvis istället för fasta uppstartskostnader och licenser.

Du kan lätt skala upp antalet användare i takt med att din verksamhet utvecklas. Med Microsoft 365 går det även att skala ner när som helst. Det ger full flexibilitet som innebär att företaget aldrig betalar för mer än vad som behövs.

Programvaran uppdateras automatiskt. Du behöver inte investera i dyr IT-infrastruktur och slipper krångel med uppdateringar.


Genom att Microsoft 365 fungerar med hjälp av molnet får du tillgång till avancerad programvara även när du använder mobilappar och enkel webbinloggning. 

Komplett programsvit

Produkterna som ingår är många och innehåller bland annat Microsofts välkända program: Word för ordbehandling, Excel för kalkylblad och presentationsprogrammet PowerPoint. Här ingår även e-postprogrammet Outlook, databasen Access och OneDrive, som fungerar som företagets lagringsenhet i molnet.

Det viktigaste programmet i dag är Teams som möjliggör samarbete med filer, live-möten och chat i samma applikation. Här kan du lätt samarbeta både internt och med externa parter. Denna typ av molnbaserad programvara blir allt mer populär bland företag då den ger full flexibilitet. Idag jobbar allt fler på resande fot, på distans eller på kontor som är spridda över landet eller världen. Microsoft 365 gör att arbetet känns som om alla satt på en och samma avdelning.

Microsoft 365

Ständigt uppdaterad programvara

En stor fördel med denna typ av molnbaserad programvara är att dina program – oavsett om de är i datorn, mobilen eller surfplattan – ständigt är uppdaterade. Det främjar säkerheten eftersom gammal programvara annars är ett av de största säkerhetshoten för verksamheten.

När du prenumererar på molntjänsten Microsoft 365 behöver du inte heller krångla med licensnummer eller investera i dyr IT-utrustning för att programvaran ska fungera. Istället tar Microsoft ut en avgift varje månad vilken varierar beroende på hur många användare du väljer att ansluta. Du kan när som helst skala upp eller skala ner antalet användare.

Trots att det handlar om en molntjänst är programvaran helt tillförlitlig även då det för tillfället saknas Internetanslutning, till exempel på resan. När enheten kopplas upp igen synkroniseras den automatiskt mot molnet.


Lättare samarbete och informationshantering

I Microsoft 365 ingår även SharePoint, en plattform för samarbete, informationshantering och beslutsstöd. Med hjälp av samarbetsytor och sociala intranät blir den interna kommunikationen effektivare.

Genom OneDrive kan medarbetarna dela filer på sammanlagt 1 terabyte och komma åt dem oavsett om de sitter på kontoret, är på tjänsteresa eller hemma.

Med hjälp av Microsoft Teams organiserar du lätt möten, chattar, delar filer och koordinerar verksamheten var du och dina medarbetare än befinner er.

 

Mer om Microsoft 365

Kontakta oss

Fyll i formuläret om du vill veta mer om Microsoft-lösningar.Om du vill kontakta oss direkt:
 Niklas Brännström
E-post: niklas.brannstrom@visma.com
Telefon: 0736- 33 22 52