Tillbaka till huvudmeny

Women in Tech 2024 – Visma stolt sponsor för femte året i rad

Women in Tech (WIT) är runt hörnet, och vi på Visma gör oss redo för en dag fylld med nätverkande och inspiration.

 Den 17 april samlas 2 500 kvinnor på Stockholm Waterfront Congress, och i år stöttas WIT av ett rekordstort antal företag där Visma är en av sponsorerna. Vi på Visma vill med vår medverkan uppmuntra till mer jämlikhet i branschen och locka fler kvinnor att utforska möjligheterna inom IT-sektorn.

Spännande föredrag om etisk hackning och bug bounty-program

Alla hackare är inte onda – faktum är att etiska hackare kan hjälpa företag att stärka sina säkerhetsåtgärder. Men hur fungerar bug bounty-program och program för ansvarsfullt offentliggörande, och hur ser processen för etiskt hackande ut?

Vi på Visma är stolta över att ha Ioana Piroska, Security Engineer och Bug Bounty Program Manager på Visma, som en av talarna under WIT. Ioana är känd som Vismas ”The Mother of the Hackers” och kommer att hålla en presentation med titeln ”How ethical hackers help us improve security”.

Klicka in på länken för att se Ioanas föredrag, och ladda ner presentationen här.

Ioana Piroska, Security Engineer och Bug Bounty Program Manager på Visma

Ioana Piroska, Security Engineer och Bug Bounty Program Manager på Visma

Teknikbranschen 2023 – hur ser läget ut för kvinnor idag?

I fjol genomförde Women in Tech en enkätundersökning bland deras medlemmar för att utvärdera teknikbranschens framsteg när det gäller mångfald, rättvisa och inkludering sedan deras start 2014. Resultaten är positiva: Antalet kvinnor och icke-binära som överväger att lämna branschen har minskat betydligt från 40% till endast 20% år 2023, medan 93% av medlemmarna trivs med att arbeta inom teknik.

Undersökningen framhäver WIT-nätverkets kraft och ökad representation som bidragande faktorer till förändringen. Trots att förändringen sker långsamt, är mångfald och inkludering avgörande för branschens framtid och fortsatt stöd behövs för att forma en mer jämlik och inspirerande framtid.

Läs hela undersökningen här

Women in Tech

Women in Tech

Visma är oerhört glada över att få vara en del av det här initiativet och ser fram emot Women in Tech – sväng gärna förbi vår monter på balkongen och säg hej. Hoppas vi ses där!
För mer information, kolla in WITs hemsida och följ händelserna i sociala medier via #WITswe2024.

Women in Tech

Mest populära

  • Personalhandbok – gratis mall

    Personalhandbok – gratis mall för företag

    En bra personalhandbok ger medarbetare stenkoll på rutiner, plikter och rättigheter. Här samlas info om företagskultur, arbetstider och semester. Med vår nya mall har ni snart en uppdaterad personalhandbok på plats.

  • Gratis mall till bilpolicy för tjänstebil

    Bilpolicy – gratis mall till företaget

    Med en tjänstebilspolicy undviker företaget missförstånd med sina anställda. Där kan bland annat kostnader och miljöaspekter regleras på ett smidigt sätt. Ladda ner vår kostnadsfria mall och slipp onödiga problem.