Vad är en digital arbetsplats?

En digital arbetsplats är en modern plattform där intranät, system och tjänster knyts ihop i syfte att förbättra samarbete och kommunikation samt förenkla arbetsuppgifter. Ett ökat behov av att kunna arbeta smidigt oavsett om det är på kontoret eller hemma, ställer krav på tillgänglighet och mobilitet vilket en digital arbetsplats tillförser.atkomst.png

Samarbete & Kommunikation

Kommunikation och samarbete är viktigt i alla verksamheter, både internt och externt. En digital arbetsplats förser medarbetarna med en uppsättning verktyg och tjänster som stödjer olika kommunikationssätt och kommunikationsbehov.

Expempel på lösningar: Intranät, videomöten, chat, diskussionsforum, projektrum, dokumenthantering, ärendehantering.

attraktivt.png

Förenklar arbetsuppgifter

Med en digital arbetsplats ser vi möjligheten med att knyta ihop intranätet med andra system och tjänster. En startsida skulle bl.a. kunna ge en samlad bild av din arbetsdag med titthål och direktlänkar till respektive tjänst. Till exempel dagens möten, tidsrapportering, attestering av fakturor, nya ärenden, lönspecifikationer, projektlista och mycket mer.

Exempel på lösning: Intranät, SSO, sökmotor, dashboard med titthål mot andra system.

mobilitet3.png

Mobilitet

Idag är det viktigt att ha åtkomst till arbetsplatsen oavsett var du och dina kollegor jobbar. Genom att skapa ett responsivt digital arbetsplats med åtkomst via appar, har ni tillgång till er digitala arbetsplats oavsett plats och device.

Exempel på lösningar: Responsivitet, webbtillgänglighet, appar, säkerhet.

Våra lösningar för en digital arbetsplats

On-demand webbinar: Framtidens digitala arbetsplats

I detta webbinar pratar vi om varför en digital arbetsplats är viktigare än någonsin och möjligheterna som finns för en bättre arbetsmiljö.

Läs mer och se webbinaret

SE_CN_Consulting_OnDemandWebbinar_FramtidensDigitalaArbetsplats_Banner.jpg

Från design till förvaltning – basen för den digitala arbetsplatsen

Tjänsterna och funktionerna i den digitala arbetsplatsen måste vila på en stabil grund. Användaren ska få en positiv upplevelse och verkligen vilja använda tjänsterna igen och igen – det är då ditt företag kan dra nytta av digitaliseringen. För det behövs en bra start, där ändamålsenlig design och UX byggs in från början. Och en god fortsatt förvaltning som håller den digitala arbetsplatsen vital och funktionell. Här kan vi vara med som ert stöd, från ax till limpa.

Mer om förvaltning

Mer om digital arbetsplats

Kundcase: Digital arbetsplats för Sensum

SE_CN_Consulting_Kundcase_Sensum_Loggaochbild.png

Läs kundcaset

Podcast: Framtidens digitala arbetsplats

 

Blogg: Digitala arbetsplatsen ger dig kontoret på fickan

SE_CN_Consulting_Blogginlägg_DigitalArbetsplats.png

Läs blogginlägget

Kontakta oss

Fyll i formuläret så berättar vi mer om lösningar för en digital arbetsplats.