Fristående underskrifttjänster enligt DIGGs specifikationer

Genom att använda en lösning som stödjer DIGGs specifikationer för fristående underskriftstjänster blir man både oberoende av e-legitimationer och leverantörernas tekniska lösningar.

Cicerons säkerhetsprodukter är flexibla och prisvärda lösningar för digital signering och består av legimeringstjänst, signeringsportal, fristående underskriftstjänst och stödtjänster. Alla delar kan samarbeta med andra leverantörers lösningar via DIGGs specifikationer.

Screenshot 2022-09-05 at 14.06.43.png

 

Cicerons säkerhetslösningar

Här kan du läsa mer om de olika lösningarna som stödjer DIGGs specifikationer för fristående underskriftstjänster. Du kan alltid kontakta oss så hjälper vi att hitta en lösning som passar er organisation.

Kontakta oss

Ciceron Federation services

Ciceron Federation services är en legitimering och federationstjänst som stöder DIGGs specifikationer när legitimering skall utföras för fristående underskriftstjänster.

Ciceron Digital signature services

Är en fristående underskriftstjänst enligt DIGGs specifikationer för att skapa avancerade elektroniska underskrifter. Enligt DIGG och eIDAS förordningen ger det en juridiskt hållbar underskrift för offentlig sektor.  

Ciceron Sendsign

Är en oberoende signeringsportal till fristående underskriftstjänster för att automatisera signeringsprocessen med en eller flera signatärer. Sendsign är en modern webblösning som är enkel att använda för både den som gör utskick och de som skall signera. 

Ciceron Document signer

En stödtjänst för systemutvecklare eller IT-tekniker som vill implementera digital signering av XML- och PDF-dokument utan att ha kunskap om DIGGs specifikationer. Den erbjuder REST API’er för att signera och validera dokumenten.

När kommuner och myndigheter ska digitalisera sina processer behöver man ett systemstöd för att signera digitalt. Detta gäller både interna verksamhetsprocesser och e-tjänster till medborgare i Sverige och Europa. 

Utmaningen i dag för offentlig sektor är att e-legitimationer för medborgare och personal använder olika tekniska lösningar för att signera. Många e-legitimationer saknar även stöd för att signera digitalt, exempelvis utländska e-legitimationer.

De flesta leverantörer av signeringslösningar på marknaden erbjuder proprietära signeringslösningar som ökar risken för juridiska konflikter och problem vid digitalt långtidsbevarande.

signatur-os.jpg

Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!Erling2.png

Erling Sjöström

erling.sjostrom@visma.com
076-128 32 07