Tillbaka till huvudmeny

Agda PS nu och framåt

Ny teknik skapar möjligheter att lösa uppgifter än mer effektivt. Peter Sundberg, produktchef för Agda PS, berättar om strategin som säkrar lönesystemets fortsatta framgång.

Agda PS teknikresa
Agda PS teknikresa

Idag producerar Agda PS vart fjärde lönebesked inom privat sektor. Den framgångsrika historien började i maj 1982, när den ursprungliga produkten blev installerad för allra första gången. På väg mot dagens funktionalitet för lön, personal, tid och resor, har programvaran hunnit byta kostym flera gånger. Just nu befinner sig Agda PS i ett skifte, där nya molntjänster förenklar användarnas jobbvardag ytterligare.

– Ny teknik skapar möjligheter att lösa samma uppgifter mer effektivt. Därför är det viktigt att våra system följer utvecklingen. Agda PS är en funktionsrik PC/Windowsprodukt med stöd för alla kärnprocesser inom lön och HR. Idag utvecklar vi bättre och modernare stöd för samma område, fast som molntjänster. Förändringen sker genom att vi successivt ersätter befintlig funktionalitet, säger Peter Sundberg, produktchef för Agda PS.

Inom Visma pågår utveckling av Visma.net HRM som är ett samlingsnamn för Vismas molntjänster. De internationella tjänsterna konfigureras och paketeras efter varje land, segment och bransch.

Hur ser Agda PS framtid ut?

– Vi har en hybridstrategi för Agda PS. Den innebär ett bibehållet fokus på att förbättra befintlig funktionalitet, samtidigt som vi framtidssäkrar produkten med nya molntjänster. Under utvecklingsarbetet kommer underhåll och felrättningar att ha fortsatt hög prioritet, säger Peter Sundberg.

Gränssnittets nya utseende på webben är ett exempel på hur Agda PS redan har påbörjat anpassningen till framtidens tjänster. Idag finns även molntjänster som Mobile Payslip och Expense med sömlösa integrationer till Agda PS. Inom kort får alla användare av Agda PS Rekryt eller Visma.net Recruitment ett erbjudande om att växla upp till rekryteringsverktyget EasyCruit. Planen för när Expense ersätter Agda PS Resor är mer långsiktig och beräknas ske under kommande år.

 

Vill du veta mer om Visma EasyCruit?

Testa ett av marknadens kraftfullaste rekryteringsverktyg kostnadsfritt i 30 dagar!

Läs mer och testa EasyCruit!

 

Vill du läsa mer om Visma.net Expense?

Klicka här

 

Mest populära

  • Julklapp, julbord eller julfest?

    Efter förra årets generösa möjlighet till arbetsgivarjulklapp är vi tillbaka i mer normala gåvovärden igen. Världen är orolig, klimatet hotat, elpriser som skjuter i höjden, stigande räntor och pengar som räcker till allt mindre. Vad får julklappen du ger dina anställda kosta i år och vilka är reglerna kring julbordet?

  • Kan arbetsgivare betala ut pengar istället för semester?

    När semesteråret når sitt slut, och de anställda har semesterdagar kvar, vad kan du som arbetsgivare göra? Kan du betala ut pengar istället för att ge medarbetaren semester? Det är en vanlig fråga, och svaret finns i semesterlagen.

  • Nya pensionsåldrar från 2023

    Från och med år 2023 gäller nya pensionsåldrar som styr när du tidigast kan ta ut din allmänna pension. Även garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg omfattas av de nya reglerna.